Coreea de Sud va da în folosință un tub Hyperloop peste doar patru ani

Coreea de Sud va da în folosință un tub Hyperloop peste doar patru ani

Coreea de Sud este una dintre cele mai dezvoltate țări din lume. Statul asiatic se poate lăuda cu o infrastructură de invidiat, superioară poate celei europene, cu o industrie a transporturilor care este de o eficiență ieșită din comun. Unele dintre cele mai rapide trenuri din lume, așa numitele ”Bullet Trains”, aleargă zilnic cu 320 de kilometri pe oră între Capiatal Seul și Busan. Se pare însă că asta nu e de ajuns pentru Guvernul sud-coreean. Autoritățile de la Seul vor să lege Capitala de orașul Busan printr-un tub Hyperloop, iar durata unui drum ar urma să fie de 30 de minute.

Timpul necesar unei deplasări în momentul de față este de aproape trei ore, prin urmare diferența ar fi extrem de mare. Primele zvonuri referitoare la un Hyperloop sud-coreean au fost auzit în ianuarie, atunci când Guvernul a cerut Universității Hanyang să demareze un proiect de cercetare și fezabilitate pentru o eventuală construcție a viziunii lui Elon Musk.

Hyperloop Transportation Technologies, firma rivală a celei conduse de Elon Musk (Hyperloop One), a promis sud-coreenilor că va sări în ajutor cu know-how-ul necesar construcției unui astfel de proiect ambițios. Sistemul în sine a fost imaginat de Elon Musk în 2012, și cuprinde un set de două tuburi vidate care se întind din punctul A în punctul B. Prin interiorul acestora ar urma să se deplaseze capsule cu viteze supersonice, de peste 1200 de kilometri pe oră. Neexistând aer să opună rezistență la înaintare, tehnologia este plauzibilă.

Hyperloop Transportation Technologies se bucură de susținerea a câteva guverne și are deja pe roll mai multe proiecte. Printre acestea se numără un tub care va uni Brno (Cehia) de Capitala Slovaciei, Bratislava și unul care va circula între Dubai și Abu Dhabi. De partea cealaltă, prioritatea startup-ului lui Musk, Hyperloop One, este o conexiune între San Francisco și Los Angeles, notează Wired.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: