Descoperirea care ar putea explica inteligența unică a oamenilor

Descoperirea care ar putea explica inteligența unică a oamenilor

Oamenii de știință au descoperit o diferență în celulele creierului uman care ar putea explica inteligența noastră unică.

Cercetarea condusă de oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) a profitat de oportunitatea de a recupera o mostră a neuronilor excitatori de la voluntarii care au suferit intervenții chirurgicale pentru epilepsie. Astfel, ei au descoperit că celulele creierului uman poartă semnale electrice într-un mod care ar putea crește semnificativ puterea neuronilor individuali.

Prin compararea vitezei semnalelor care traversează ramurile neuronilor umani cu cele similare ale șobolanilor, cercetătorii au găsit o diferență în puterea semnalului care indică o procesare mai profundă.

Neuronii seamănă în mod obișnuit cu niște copaci care au rămas fără frunze. Ramurile denumite dentrite colectează semnale de la alte celule și le transmit prin corpul celular către axoni.

Cu toate acestea, ramurile sunt mai mult decât conducte pentru semnale – ele afectează mesajele și joacă un rol cheie în prelucrarea informațiilor pe care le transportă.

Într-o oarecare măsură, poți să te gândești la dentrite ca la niște tranzistori, care mediază semnalele prin amplificarea unora și blocarea altora. Acum, cercetătorii cred că ele joacă un rol și mai important în modul în care sistemul nostru nervos procesează infirmații.

„Oamenii nu sunt mai inteligenți doar pentru că au mai mulți neuroni și un cortex mai mare”, a declarat Mark Harnett, cercetătorul principal al studiului. Potrivit oamenilor de știință, în neuronii umani există o compartimentare electrică mai mare, care le permite acestor unități să fie mai independente, ceea ce ar putea duce la creșterea capacităților neuronilor unici.

Rămâne de văzut dacă această arhitectură poate explica modul diferit în care omul procesează informații. Cercetarea a fost publicată în jurnalul „Cell”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: