VIDEO Instalația artistică pe care ai confunda-o cu grafica proastă dintr-un joc

VIDEO Instalația artistică pe care ai confunda-o cu grafica proastă dintr-un joc

Pentru că arta e subiectivă, s-ar putea să-ți placă sau nu instalația din imaginile de mai jos, dar sigur îți va părea că ceva nu e la locul său atunci când o privești.

Thomas Granseuer și Tomislav Topic, cunoscuți ca Quintessenz, reușesc să creeze instalații artistice fascinante și, în același timp, bulversante. Duoul vrea ca arta sa să te facă să chestionezi realitatea: ”întotdeauna vrem să creăm lucrări care să dezorienteze”, arată Topic, care adaugă că ”ne jucăm cu percepția și creăm ceva care pare digital, în lumea analog”.

În cadrul A-Part, un festival de artă contemporană din Provence, duoul a creat o instalație denumită paradis perdus, într-o piață a orașului francez Les Baux.

Instalația artistică e similară unui graffiti 3D și e destul de simplă din punct de vedere al construcției. Artiștii au folosit câteva bare metalice de care au agățat petice textile cu diverse mărimi. Rezultatul arată similar cu paletele de culoare digitale, cum ar fi RGB sau CMYK.

Rezultatul e unul care arată ca un glitch dintr-un joc, când te-ai trezit într-o zonă de pe hartă unde lucrurile o iau razna și unde ai de-a face cu o ”gaură” în realitate fix în fața ta. Dacă te apropii de instalația de artă, însă, reușești să îți dai seama de detaliile care o alcătuiesc.

Efectul de glitch e amplificat și de faptul că instalația e amplasată în aer liber și bucățile textile pot să se miște în voie. Astfel, instalația se integrează mult mai natural în peisajul ruinelor de la Les Baux.

Citește și: