31 iul. 2018 | 07:00

Instalația care-ți permite să mergi pe apă aproape ca Iisus

ACTUALITATE
Instalația care-ți permite să mergi pe apă aproape ca Iisus

Dacă ți-ai dorit vreodată să mergi pe apă, ai putea avea șansa de a reuși cu adevărat, pentru că a fost inventată o tehnologie care-ți permite să faci chiar mai mult de-atât.

Ți-ai imaginat vreodată o clădire care se mute după bunul plac în diferite locații? Dar una care poate naviga pe și sub apă? Business Insider prezintă una dintre cele mai interesante invenții ale prezentului, una care-ți permite minuni de proporții biblice și nu e doar pentru divertisment, ci și pentru scopuri științifice.

Pavilionul marin este o structură arhitecturală mobilă care are capacitatea de a transporta mai multe persoane pe apă. Imaginează-ți că este o terasă care se poate scufunda sau poate sta la suprafața apei, iar tu vei putea să te plimbi pe ea, în timp ce te afli în mijlocul mării.

Pavilionul a fost special conceput pentru o expoziție științifică din Coreea de Sud, deci, în esență, el este un prototip, dar invenția ar putea revoluționa industria muzeelor și a divertismentului bazat pe evenimente în aer liber.

Designul pavilionului este inspirat din mișcările apei, prin urmare, el are o formă specială, astfel încât să nu pună în pericol viața pasagerilor. Pavilionul funcționează la fel ca un submarin, deci poate intra în imersiune, de unde poți admira viața sălbatică submarină sau poate ieși la suprafață, unde se pot ține evenimente în aer liber, chiar pe mijlocul mării.

O parte din structura pavilionului funcționează cu energie produsă de curenții marini, deci nu afectează nici mediul submarin prin poluare. De asemenea, la bord poate fi echipat cu un sistem de purificare a apei, care transformă apa sărată în apă potabilă. Indiferent cât ar dura o călătorie, nimeni de la bord n-ar duce lipsă de apă potabilă.

Această invenție a fost proiectată de arhitectul Daniel Valle și poate fi mutată în diferite locații. Deși e mi mult decât o invenție care să facă spectacol la expozițiile științifice, pavilionul rămâne un vis frumos pentru toți cei care iubesc aventurile pe mare.