Instagram se transformă în aplicație de videochat și nu este opțional

Instagram se transformă în aplicație de videochat și nu este opțional

Da aproximativ cinci ani, nu ducem sub nici o formă lipsă de aplicații pentru chat și video chat, iar cel mai recent program care a suferit o transformare în această direcție este Instagram.

Fiind vorba de o aplicație din portofoliul Facebook, era imposibil ca Instagram să nu se bucure de niște schimbări menite să o aducă mai aproape de Messenger, din prisma funcționalității. Transformarea s-a produs, iar modulul de Direct Message din Instagram nu mai este ce a fost.

În teorie, o parte dintre schimbările ce au fost introduse de curând pe Instagram au fost anunțate în cadrul conferinței Facebook F8. Este însă foarte interesant de știut că aceleași modificări sunt acum disponibile pentru toți utilizatorii platformei sau, încel mai rău caz, ar trebui să ajungă la toți în următoarele zile.

Pe lângă toate celelalte opțiuni pe care le aveai la dispoziție în Instagram, aplicația este acum și un client de video chat ce îți permite să socializezi în format video cu mai multe persoane în același timp. În plus, dacă ai întâmpinat vreodată dificultăți în a găsi conținut nou de explorar pe rețeaua de socializare, secțiunea Explore a fost reinventată radical și va include sugestii împărțite pe subiecte. Suportul pentru fitre de realitate augmentată cu care te-ai obișnuit în Snapchat va fi de asemenea prezent în Instagram. Primii parteneri în acest sens vor BA, BuzzFeed și Ariana Grande.

Aparent, introducerea funcției de video chat în Instagram pleacă de la pasiunea utilizatorilor pentru live-uri pe aceeași platformă. Aproximativ 100 de milioane de persoane își partajează viața sub forma unor clipuri live și mulți și-au dorit să o facă în continuare, dar într-un cerc mai restrâns. Astfel, Instagram devine mai flexibil ca niciodată prin video chat și, dintr-un punct de vedere, mai apropiat de Facebook.

Pentru a profita de noua funcție, este suficient să intri într-o fereastră de dialog DM și să apeși pe noua icoană sub formă de cameră din dreapta sus.  În mod previzibil, nu există nicio limită pentru respectivele sesiuni de video chat.  instagram-video-chat