Schimbarea Instagram care o să te facă să cheltui și mai mult pe net

Schimbarea Instagram care o să te facă să cheltui și mai mult pe net

Instagram se pregătește să devină o și platformă comercială de bază în viitorul apropiat, nu numai una socială. Asta pentru că introduce un sistem pentru plăți.

Instagram testează în prezent o caracteristică prin care să-ți permită să-ți faci cumpărăturile direct din platformă. Un purtător de cuvânt a confirmat că, deocamdată, plățile native pentru rezervări, la restaurante sau saloane de înfrumusețare de exemplu, sunt disponibile la număr limitat de parteneri.

În orice caz, aceeași funcționalitate se va aplica și altor servicii, inclusiv pentru cumpărarea biletelor la diverse evenimente sau proiecții de film.

În ceea ce privește cumpărăturile, aplicația are deja etichete „shoppable” în postări. Comercianții pot să eticheteze articolele în imagini cu prețul preț și link-ul care te trimite direct către pagina cu produsul de pe site-ul lor.

Instagram a anunțat inițial în martie 2017 că „va lansa caracteristica de a rezerva un serviciu direct din profilul utilizatorului”, dar nu a menționat niciodată sistemul de plăți.

În viitor vom avea un Instagram care să suporte plățile pentru produsele respective chiar din cadrul aplicației. Noua caracteristică îți permite să-ți înregistrezi un card de debit sau de credit ca parte a unui profil și să-ți configurezi un PIN de securitate. Apoi, nu-ți rămâne decât să-și faci cumpărăturile, fără să părăsești platforma socială. Asta pentru că nu vei fi direcționat către un site separat, să introduci informațiile plății ori de câte ori vrei să-ți iei ceva.

În prezent, setările de plată din Instagram se regăsesc la o parte din utilizatorii din Statele Unite. Condițiile și termenii serviciului arată că plățile Instagram sunt susținute de regulile de plăți Facebook.

Astfel, s-ar putea ca Instagram să devină un mare jucător în ringul platformelor comerciale. Platforma socială a raportat în 2017 că are 800 de milioane de utilizatori lunari în întreaga lume. E posibil ca numărul să fi crescut de atunci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Next Web
Etichete: