Cu ce ar putea fi înlocuite telefoanele din prezent

Cu ce ar putea fi înlocuite telefoanele din prezent

Smartphone-ul devine un gadget tot mai important în viața noastră, însă pare a nu avea o viață prea lungă, iar unii îl văd deja înlocuit de alt gadget.

Wang Huag, CEO și președinte al Huami Corporation, crede că smartphone-urile vor fi înlocuite de dispozitivele purtabile precum ceasurile și brățările inteligente. „Dispozitivele wearable au intrat rapid în ecosistemul oamenilor, mai ales în domeniul sănătății și cred că într-o zi vor înlocui telefoanele”, a spus el în cadrul unei conferințe.

Într-un fel, este și normal să zică asta din moment ce el conduce Huamei, cea mai mare companie producătoare de dispozitive purtabile din lume, înaintea Fitbit sau Apple. Compania a livrat anul trecu peste 18 milioane de astfel de produse la nivel global, iar de la înființare în 2013 a vândut peste 50 de milioane de astfel de produse. De asemenea, compania are un număr de utilizatori de 56,1 milioane.

Huami produce și Mi Band 3 ce este echipat cu tehnologie NFC care poate fi folosită pentru a plăti călătorii în sistemul de transport în comun în peste 160 de orașe din China.

În cadrul evenimentului, Wang Huang a introdus și cel mai nou cip al companiei, Huangshan-1, dotat cu inteligență artificială. „Acest chip va permite detectarea bătăilor inimii, dar și detectarea anumitor boli”, a spus el. Huami a crescut foarte mult în China, dar și în Europa, acesta devenind a doua piață ca mărime pentru companie.

Da, ceasurile și brățările inteligente devin mai ieftine și astfel sunt adoptate de mai multă lume, însă mai este cale lungă până când smartwatch-urile să înclouiască telefoanele. Sigur, poți să plătești cu ceasul, la fel cum o faci cu telefonul și poți să asculți muzică cu ceasul fără telefon, dar încă nu poți redacta mesaje cu ceasul, iar mesajele vocale pe care le poți trimite sunt scurte.

Și mai este un lucru de luat în considerare: display-ul. Telefoanele devin din ce în ce mai mari pentru că oamenii preferă ecrane mari pe care să vadă fotografiile pe care le fac și filmele de pe platforme ca Netflix sau YouTube.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Technode