13 mart. 2018 | 17:40

Fitbit lansează brățară pentru copii și ceasul excelent pentru femei

ACTUALITATE
Fitbit lansează brățară pentru copii și ceasul excelent pentru femei

Fitbit completează linia de produse cu două modele: Ace și Versa. Primul e pentru copii, al doilea e suficient de arătos, cât să fie justificată trecerea la el.

Fitbit a început să facă ceasuri inteligente mai frumoase încă de la Blaze, dar cu greu l-ai putea premia pe acela pentru design. A continuat cu Ionic, iar la Versa pare să fi găsit un echilibru. E, cum zice compania, cel mai ușor ceas inteligent cu carcasă metalică pe care l-a realizat până acum și rulează Fitbit OS 2.

Cu acest sistem de operare ai acces la informații personalizate, funcție de răspunsuri rapide disponibilă pentru Android, o aplicație pentru părinți dezvoltată în cadrul proiectului Fitbit Labs, și acces la muzică de pe contul Deezer direct de pe ceasurile inteligente Fitbit Versa și Fitbit Ionic. Fitbit Versa mai are o opțiune nouă, dedicată femeilor: monitorizarea stării generale de sănătate cu informații despre perioada următorului ciclu menstrual și zilele fertile.

Fitbit Versa

Opțiunea a venit ca urmare a unui studiu derulat de companie. Conform acestuia, 80% din femei nu știu cu exactitate care sunt fazele ciclului menstrual, iar 70% din acestea nu pot menționa corect o durată medie a acestuia.

Ceasul Fitbit Versa va fi disponibil în aprilie, deocamdată e la precomandă pe site-ul companiei. Prețul va fi de aproximativ 200 de euro. Prețul pentru accesorii variază între 30 și 100 de euro.

Fitbit Ace e primul gadget al companiei dedicat copiilor

fitbit ace

La aproape cinci ani de când ceasurile inteligente erau văzute drept viitoare tehnologie inovatoare, piața s-a stabilizat. Totodată, s-a conturat cea dedicată copiilor. În prezent, sunt însă prea multe modele chinezești cumva deficitare, ieftine și deloc de încredere. Pe piața asta încearcă Fitbit să se remarce cu Ace.

Fitbit Ace înregistrează automat numărul de pași parcurși, minutele active de peste zi și ritmul cardiac. De asemenea, are o autonomie a bateriei de până la cinci zile și oferă utilizatorilor mesaje de încurajare pentru a rămâne activi cât mai mult timp. Ace are o brățară reglabilă, în două nuanțe de culoare, iar produsul și brățara sunt impermeabile.

Prin intermediul noului cont Fitbit family, părinții vor putea aproba contactele copiilor în aplicația Fitbit, oferindu-le astfel acestora un grad sporit de siguranță și posibilitatea de a fi la curent cu activitățile realizate de cei mai tineri membri ai familiei.

Ace, ca Versa, e disponibil la precomandă. Prețul e de 100 de euro.

Cum îi poate ajuta o brățară inteligentă pe copii

Contorizarea pașilor e disponibilă pe Ace în contextul creșterii ratei obezității. Un studiu Fitbit arată că cei mai mulți dintre părinți sunt de acord și consideră că cei mici fac mai puțină mișcare decât făceau ei atunci când erau de aceeași vârstă. De asemenea, părinții care au participat la cercetare au menționat că sunt îngrijorați de greutatea copiilor lor, de alimentație, precum și de tendința în creștere a obezității care apare copiii cu vârste tot mai fragede.

În acest context, Ace îi poate ajuta să rămână motivați să facă mai multă mișcare prin monitorizarea activității, a minutelor active și a informațiilor despre ciclurile de somn. Fitbit Ace poate reduce timpul în care copiii stau nemișcați prin notificări personalizate care îi motivează să facă cel puțin 250 de pași în fiecare oră.

Totodată, copiii sunt mai motivați să facă mai multă mișcare atunci când sunt recompensați. Primesc astfel în cadrul aplicației diferite mesaje de încurajare și mici premii când își îndeplinesc obiectivele, detalii care sunt afișate atât pe telefoanele celor mici (dacă au), cât și pe cele ale părinților.

Nu în ultimul rând, copiii se pot înscrie alături de membri ai familiei (în curând și prieteni) în compețitii zilnice sau organizate pe durata weekend-ului. De asemenea, aplicația Family Faceoff le va permite membrilor aceleiași familii să se întreacă între ei timp de cinci zile.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele