06 oct. 2018 | 08:40

Pedeapsa primită de bărbatul care a uploadat Deadpool pe Facebook

ACTUALITATE
Pedeapsa primită de bărbatul care a uploadat Deadpool pe Facebook

Bărbatul din California care a uploadat Deadpool pe Facebook și care a ajuns la tribunal pentru asta a fost condamnat la închisoare.

Există diverse pagini de Facebook unde sunt uploadate filme întregi, pe care le poți vedea fără vreo problemă. Cu toate că nu mulți sunt trași la răspundere pentru astfel de întâmplări, unii pur și simplu nu au noroc și ajung chiar la tribunal.

Asta i s-a întâmplat lui Trevon Franklin, din Fresno, California. La doar o săptămână după ce a apărut la cinema, Deadpool a ajuns și pe Facebook, mulțumită lui Franklin. Pe contul ”Tre-Von M. King”, filmul a ajuns să fie vizionat de 6.386.456 de ori, iar FBI-ul a intrat pe fir.

Recent, un tribunal federal din California l-a condamnat pe Franklin la trei săptămâni de închisoare, mult mai puțin decât cele șase luni recomandate de către procuror, cu o lună în urmă.

Documentele acuzării arată că Franklin ”a fentat legea într-un mod deșănțat și public”, și subliniază că mulți utilizatori de Facebook i-au spus că ceea ce face e ilegal. Tânărul a insistat că nu va fi pedepsit, iar într-o postare chiar a afirmat că ”am cea mai bună metodă de a ieși din asta, veți fi surprinși că nu voi ajunge la închisoare, ci doar voi deveni mai faimos”.

Mai mult, Franklin a creat un grup de Facebook denumit ”Bootleg Movies”, unde i-a invitat pe cei care se uitau la Deadpool, cu promisiunea că va posta mai multe filme acolo.

Din cauza acestui comportament, autoritățile consideră că pedeapsa e ”atât necesară cât și suficientă pentru natura circumstanțelor faptei”. Nu e clar exact de ce autoritățile au mers până la capăt cu acest caz, având în vedere că astfel de întâmplări sunt zilnice. E posibil totuși ca numărul mare de persoane la care a ajuns filmul să fie un factor.