Riscă să ajungă la închisoare pentru că a uploadat Deadpool pe Facebook

Riscă să ajungă la închisoare pentru că a uploadat Deadpool pe Facebook

Un bărbat care a publicat întregul film Deadpool pe propriul profil de Facebook riscă să ajungă la închisoare.

La doar o săptămână după ce filmul Deadpool ajungea în cinematografele din întreaga lume, milioane de oameni au avut ocazia să nu-și mai cumpere bilet pentru peliculă. Aceștia s-au uitat la film pe Facebook, după ce postarea de pe contul Tre-Von M. King a devenit virală.

Cei de la FBI au descoperit că pagina de Facebook aparținea lui Trevon Franklin, un tânăr de 22 de ani din Fresno, California. Acesta a descărcat filmul de pe platforma de sharing Putlocker.is, iar apoi l-a uploadat pe Facebook. Astfel, Deadpool a adunat 6.386.456 de vizualizări, conform documentelor procurorilor. Franklin a fost pus sub acuzare și arestat în iunie 2017.

În mai anul acesta, Franklin a ajuns la o înțelegere cu guvernul. Acesta a pledat vinovat, iar autoritățile au fost de acord să recomande o pedeapsă redusă. În urmă cu câteva zile, guvernul a făcut și recomandarea, iar pedeapsa sugerată ar fi de șase luni de închisoare.

Guvernul recomandă maximul de șase luni de închisoare, urmate de un an de eliberare condiționată și o taxă specială de 100 de dolari.

Documentele acuzării arată că Franklin ”a fentat legea într-un mod deșănțat și public”, și subliniază că mulți utilizatori de Facebook i-au spus că ceea ce face e ilegal. Tânărul a insistat că nu va fi pedepsit, iar într-o postare chiar a afirmat că ”am cea mai bună metodă de a ieși din asta, veți fi surprinși că nu voi ajunge la închisoare, ci doar voi deveni mai faimos”.

Mai mult, Franklin a creat un grup de Facebook denumit ”Bootleg Movies”, unde i-a invitat pe cei care se uitau la Deadpool, cu promisiunea că va posta mai multe filme acolo.

Din cauza acestui comportament, autoritățile consideră că pedeapsa e ”atât necesară cât și suficientă pentru natura circumstanțelor faptei”.

Citește și:
Sursa: gizmodo.com