Primul încărcător wireless care funcționează la distanță

Încărcarea la distanță încă nu și-a atins potențialul maxim, însă primul încărcător wireless care funcționează la distanță e un pas înainte.

La ceva timp după ce a debutat, tehnologia de încărcare wireless încă necesită amplasarea unui dispozitiv compatibil pe docul de încărcare, așa că nu e un câștig foarte mare dacă folosești acest sistem.

Lucrurile s-ar putea schimba, însă, în viitorul apropiat. FCC a aprobat recent o tehnologie de încărcare wireless la distanță. Noul încărcător este cunoscut ca WhattUp și poate funcționa cu telefoane la distanțe de până la un metru. Acesta trimite electricitate sub forma unor unde radio, grupate ca fascicul cu ajutorul unui transmițător.

Sistemul WhattUp poate oferi rapid încărcare wireless mai multor dispozitive simultan, fie că vorbim de smartphone-uri, tablete, ceasuri inteligente, tastaturi sau altele. În plus, sistemul este compatibil și cu încărcarea wireless la distanță mică, utilă dacă vrei să-ți încarci repede un dispozitiv.

Sistemul este creat astfel încât să profite de interoperabilitate, așa că dispozitivele vor fi compatibile cu tehnologia WhattUp așa cum sunt și cu tehnologia Wi-Fi. Asta înseamnă că un dispozitiv compatibil cu WhattUp va fi compatibil cu un transmițător creat de un alt producător.

În spatele noii tehnologii de încărcare wireless stă un startup din San Jose, care lucrează atât la dezvoltarea sistemelor externe, cât și interne, pentru dispozitive. Inginerii lucrează la dezvoltarea de transmițătoare pe distanțe medii, dar și la unele pentru distanțe mari și unele de putere mică, ideale pentru acoperirea unor distanțe mici.

Momentan, niciun dispozitiv aflat pe piață nu este compatibil cu tehnologia WhattUp. Cu toate acestea, e de așteptat ca prima tehnologie de încărcare wireless la distanță să fie dezvăluită la CES 2018.

Citește și: