Imprimanta 3D ieftină care îți printează un gadget direct pe mână

Imprimanta 3D ieftină care îți printează un gadget direct pe mână

O imprimantă 3D portabilă îți poate printa dispozitive electronice direct pe mână. Imprimanta ar putea fi folosită și de soldați, pentru a-și printa senzori sau alte instrumente utile.

Imprimantele 3D nu încetează să uimească și vin periodic cu inovații. Pentru realizarea dispozitivului electronic direct pe mână a fost folosită o imprimantă 3D ieftină, care e și portabilă și autonomă, deci o poți lua cu tine oriunde. Când ai nevoie de un mic gadget, ți-l poți printa 3D direct pe mână, fără probleme.

Cel care a realizat experimentul spune că imprimanta respectivă nu costă mai mult de 400 de dolari, iar rezultatul a fost un succes total. O astfel de imprimantă 3D portabilă ar putea fi folosită de soldați pentru a-și crea propriile dispozitive atunci când sunt în misiuni.

Spre deosebire de imprimantele 3D obișnuite, care trebuie întâi calibrate pentru a printa un obiect, cea portabilă folosită în experiment folosește camerele de monitorizare pentru a intui și a se ajusta în funcție de mișcările mâinii în timp real. Cu alte cuvinte, nu-i nevoie să stai încordat, să nu te miști. Imprimanta știe cum să printeze 3D ceea ce îi ceri și vei avea dispozitivul direct pe mână, în doar câteva minute.

Imprimanta 3D folosește o cerneală solubilă în apă, din fulgi de argint și se răcește la temperatura camerei, deci nu trebuie să-ți faci griji nici că te-ar putea frige. Soluția conține și etanol, pentru a grăbi procesul de uscare. Dispotivul rezultat stă pe mână timp de două ore, apoi, îl poți da jos prin dezlipire sau spălare. În cadrul experimentului a fost printat un LED wireless direct pe mână și chiar funcționează.

Aceiași cercetori au experimentat și „bio cerneala”, un hidrogel care conține celule biologice și care a fost aplicată pe rana unui șoarece de laborator. În acest fel, au vrut să vadă dacă e posibilă vindecarea sau măcar închiderea unei răni folosind grefe printate 3D sau pentru tratarea anumitor afecțiuni ale pielii.

Citește și:
Sursa: iflscience