Hyundai a anunțat anul când lansează mașinile care se conduc singure

Hyundai a anunțat anul când lansează mașinile care se conduc singure
09:00 09.01.2018

Hyundai are planuri mari după ce a încheiat un parteneriat strategic cu Aurora pentru a lansa împreună modele autonome până în anul 2021.

Dacă în 2015 Hyundai Motor Co anunța că va lansa o mașină autonomă până în anul 2020, planurile s-au schimbat un pic. Niponii si Aurora, lider pe piața tehnologiei de vehicule autonome, au încheiat un parteneriat și primul model autonom va ieși în anul 2021.

„Știm că viitorul aparţine transportului autonom, iar tehnologia trebuie să fie testată în trafic real pentru a acceleră implementarea într-un mod sigur”, a declarat Dr. Woong Chul Yang, vicepreşedinte Hyundai. Ba chiar piața aceasta devine din ce în ce mai aglomerată. De la Google la Uber, via producători mari ca Volkswagen, toți ar vrea o bucată din acest domeniu. Iar Nvidia s-a poziționat deja ca furnizor de soluții hardware pentru mașinile inteligente.

Asocierea dintre cele două nume grele se va concentra pe partea de hardware şi software a automobilului autonom. Conform SAE (Society of Automotive Engineers Internaţional) mașinile vor fi la nivelul 4, ceea ce înseamnă că nu vor avea nevoie de intervenția șoferului pentru a se conduce. Deocamdată, mare parte din teste sunt făcute cu șofer capabil să preia controlul în caz de probleme.

Cel mai mare producător de maşini din Coreea de Sud a început testarea autovehiculelor autonome pe drumurile publice din SUA în anul 2015. Japonezii sunt pregătiți să investească 10 miliarde de dolari în dezvoltarea acestor tehnologii.

Se pare că Hyundai nu a abandonat nici ideea combustibilului alternativ numit hidrogen. În urmă cu doi ani, Kim Sae Hoon, inginerul șef de la Hyundai, declara că celulele de combustibil reprezintă o oportuinitate mult mai mare decât alternativele electrice de propulsie. Cel mai important avantaj al acestor automobile este acela că mașinile dotate cu un astfel de sistem nu trebuie să aștepte un număr destul de mare de ore pentru a putea circulă din nou.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI