02 iul. 2015 | 14:10

Hyundai mizează pe hidrogen pentru mașinile viitorului

ENTERTAINMENT
Hyundai mizează pe hidrogen pentru mașinile viitorului

Am mai abordat cursa combustibililor alternativi dar trebuie să reluăm subiectul pentru că Hyundai face progrese semnificative în domeniu.

Producătorul din Korea de Sud susține sus și tare că celulele de combustibil bazate pe hidrogen sunt viitorul. Inginerul șef de la Hyundai, Kim Sae Hoon a declarat că celulele de combustibil reprezintă o oportuinitate mult mai mare decât alternativele electrice de propulsie datorită faptului că nu există o competiție atât de mare și pentru că în materie de design ai mână liberă.

Un avantaj pe care îl putem deduce imediat este acela că mașinile dotate cu un astfel de sistem nu trebuie să aștepte un număr destul de mare de ore pentru a putea circulă din nou, cum se întâmplă în cazul celor electrice cu reincarcarea lor. Hyundai a vândut aproximativ 250 de modele Tucson Fuel Cell, de la începutul producției demarate în 2013, deși ținta proiectului era ca 1000 de modele să ajungă pe piață.

Deși BMW a lansat modelul Hydrogen 7 în 2005, Hyundai recuperează cu pași repezi teren în domeniul combustibilului alternativ bazat pe hidrogen. Un atribut important al modelului de la BMW era faptul că mașina dispunea de un motor bivalent, capabil să combustioneze atât benzină cât și hidrogenul. Hyundai ne spune că va mai fi necesară trecerea unui deceniu pâna când hidrogenul va fi acceptat la o scară mai mare. Se pare că mai avem de așteptat deși planurile par promitatore.