Huawei Y9 e un telefon ieftin petru tineri fără buget mare

Huawei Y9 e un telefon ieftin petru tineri fără buget mare

Cum Samsung are seria J de aparate pentru adolescenți și persoane cu un buget mic, Huawei a creat seria Y în același scop. Huawei Y9 este cel mai recent smartphone cu o configurație decentă și un preț accesibil.

Ne este prima oară când auzim de un Huawei Y9, dar, de această dată, este vorba de versiunea 2019. Huawei Y9 (2019) a fost subiectul mai multor speculații în ultimele săptămâni și cele mai multe dintre ele s-au confirmat odată cu lansarea oficială.

Noul smartphone este construit în jurul unui ecran de 6,5 inci cu o rezoluție nativă de 1080 x 2340 pixeli. Pe trei dintre cele patru margini, rama este aproape inexistentă. În partea de sus, are o crestătură devenită standard în industrie.

Creierul întregii afaceri este un procesor proprietar al chinezilor, un Kirin 710. Restul configurației hardware variază în funcție de buget. Poți opta pentru 4GB sau 6GB RAM. Tot în funcție de opțiunea personală este și finisajul de pe spate, o combinație interesantă de două culori pe care am văzut-o în trecut doar la telefoanele mai scumpe ale chinezilor.

Cantitatea de memorie RAM va dicta și memoria internă. Varianta cu 4GB te va limita la 64GB de spațiu, în timp ce saltul la 6GB se va reflecta în 128GB de memorie internă. În mod previzibil, este prezent și un slot pentru carduri microSD.

Partea de captură este asigurată de nu mai puțin de patru camere. Pe spate ai combinație de două camere principale, de 16, respectiv 2 megapixeli. Pe partea din față, selfie-urile tale vor avea 13 megapixeli, iar efectul de bokeh va fi simulat cu ajutorul unei camere secundare de 2 megapixeli. Telefonul va veni preinstalat cu Android 8.1 Oreo mascat de interfața proprietară EMUI 8.2. Acumulatorul va fi de 4000 mAh.

Prețul de achiziție pentru Huawei Y9 2019 este momentan necunoscut, dar ar trebui să nu depășească aproximativ 150 – 175 de euro când ajunge în magazine, înainte de finele acestei luni.

Citește și: