24 dec. 2018 | 12:20

Huawei face record absolut: care telefoane au „rupt norma” în 2018

ACTUALITATE
Huawei face record absolut: care telefoane au
Alex Țibu / PLAYTECH

Huawei și-a anunțat cifrele pentru 2018 și a reușit să atingă pragul pe care și l-a fixat în vară. Totodată, a spus și ce modele au fost căutate.

Huawei a spus în august că estimează, pentru 2018, circa 200 de milioane de telefoane livrate. A trecut astfel de la 180 de milioane, cât estimase inițial, la o cifră record pentru producător. Totodată, în 2017 a reușit să livreze 153 de milioane de unități, ceea ce înseamnă o creștere considerabilă.

În 2018, Huawei a reușit să ajungă pe locul doi, pentru un trimestru, la nivel mondial. Apple a ajuns astfel pe locul trei. Pentru 2019, compania susține că va deveni lider mondial, loc pentru care se bate cu Samsung, care are ceva avans față de locul doi.

Oricum, în 2018, pentru cele 200 de milioane de unități livrate Huawei a avut succes, așa cum a informat compania, cu seriile P20, Mate 20 și Honor 10. Cifrele de acum au fost furnizate de conform companiei de analiză Canalys. Cât despre Honor, e un brand creat de Huawei pentru a lupta pe zona mid-to-high end. În acest caz, sub acest brand, lansează telefoane care costă sub 2.000 de lei (pe piața noastră) și sunt axate pe publicul tânăr.

În ciuda succesului său global, Huawei, are probleme în Statele Unite ale Americii. Acolo, agențiile de informații susțin că produsele acestei companii sunt folosite de guvernul din China ca să-și spioneze aliații occidentali. Până acum, nu au fost oferite publicului și dovezi care să întărească avertismentele de securitate.

Următoarea luptă, după livrarea de telefoane, e pentru 5G. Pentru această piață, Huawei a prezentat deja un modem 5G și are contracte cu mai multe state din lume. Totuși, în SUA, s-ar putea să nu aibă succes ca furnizor de soluții 5G.

În ceea ce privește prezența Huawei ca producător de telefoane, cel mai mare succes e înregistrat în China și Europa. Totuși, 500 de milioane din peste 170 de țări folosesc astfel de telefoane.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele