Noul procesor de la Huawei promite să distrugă competiția

Noul procesor de la Huawei promite să distrugă competiția

Huawei lansează cel mai performant chipset de pe piață, iar acesta va fi integrat în noul Huawei Mate 20 care va fi prezentat în Londra pe 16 octombrie. Procesorul Kirin 980 a fost prezentat în cadrul IFA și este cu mult mai rapid decât Kirin 970 și promite să distrugă competiția.

Kirin 980 este primul procesor bazat pe procesul de construcție de 7nm și este realizat în jurul a unui ARM Cortex-A76 și unui procesor grafic Mali- G76 GPU. De asemenea, este primul procesor care suportă memorie LPDDR4X cu o frecvență de 2.133 MHz și are aproape 7 miliarde de tranzistori, de două ori mai mult decât primul procesor Kirin.

Cu toate acestea, Kirin 980 nu este mai mare de o unghie și abia l-am zărit în mâinile executivului Huawei prezent la IFA.

Procesorul are Huawei a lucrat trei ani de zile la procesul de productie 7nm și acum este gata de producția în masă. Acest procesor nu numai că este cel mai rapid procesor pe care Huawei l-a făcut, dar este mai performant și mai eficient decât competitoru, Snapdragon 845.

Astfel, Kirin 980 este cu 32% mai performant față de Snapdragon 845 și cu consumă cu 37% mai puțină energie decât acesta. Procesorul chinezilor are 8 nuclee, două mari, două de mărime mijlocie și patru mici. Acesta este construit în acest fel pentru că nu orice activitate necesită putere maximă.

Dacă asculți muzică sau dacă te uiți pe facebook atunci este îndeajuns nuclee mici, dar atunci când te joci se activează toate. Așadar, poate mai important este modul în care se descurcă atunci când este pus la treabă e un joc cu o grafică bună. Pe scenă a fost demonstrat cum jocul NBA2K2018 rulează la 58-60 de cadre pe secundă pe noul procesor și are abia între 20 și 30 de fps pe Snapdragon 845. Pe scurt, noul procesor ar trebui să facă ca jocurile să fie mai fluide, aplicațiile să se deschidă mai repede și chiar și camera să acționeze cu o viteză mai sporită decât în trecut.

Noul procesor al chinezilor ar trebui să ducă inteligența artificială la următorul nivel. Astfel, și capabilitățile de inteligență artificială au fost îmbunătățite. Acum, procesorul este capabil să recunoască 4500 de imagini pe minute, mai rapid decât Snapdragon 845, dar și mai rapid decât procesorul Apple, A11. Față de Snapdragon 845 noul procesor al chinezilo este cu 135% mai rapid și cu 85% mai eficient.

Și la conectivitate lucrurile sunt îmbunătățite și aici avem 4.5 G LTE care permite o viteză maximă de 1.4 Gbps. Și pe partea de WiFi procesorul chinezilor stă foarte bine. Dacă acesta este cupluat cu un router Huawei, un telefon cu acest procesor ar fi capabil să atingă viteze de 1.732Mbps, mult mai mult decât cei 866Mbps aduși e Snapdragon 845. Reprezentantul Huawei ne-a asigurat că se lucrează și la varianta care va permite viteze 5G, iar Kirin 980 va fi compatibil pentru net 5G.

Vom putea vedea noul procesor în acțiune în acest an pe Huawei Mate 20 și pe Huawei Honor Magic 2.