14 mai 2018 | 11:46

Porsche Design a refuzat conceptul Huawei pe motiv că e urât

ACTUALITATE
Porsche Design a refuzat conceptul Huawei pe motiv că e urât

Huawei s-a gândit că ar fi bine să adopte modelul ecranului crestat pentru noile telefoane, dar cei de la Porsche Design au pus piciorul în prag.

Porsche Design și Huawei au o colaborare care se întinde deja pe câțiva ani și care a oferit publicului câteva telefoane destul de interesante. Cel mai nou smartphone produs de această pereche costă vreo 1.880 de dolari și este Porsche Design Huawei Mate RS, dezvăluit alături de seria P20. Prețul destul de mare se datorează, în primul rând, colaborării cu Porsche Design, dar și altor câtorva elemente premium.

Un lucru lipsește de pe telefon, iar asta a fost stabilit de la bun început: ecranul crestat. Porsche Design pare că are ceva mai multă rațiune în această ecuație și a fost, încă de la început, împotriva designului cu ecran crestat pentru telefon. Directorul de design al companiei, Christian Schwamkrug, a declarat că ecranele crestate sunt „tulburătoare, în ceea ce privește filozofia designului”.

Din această cauză, Huawei a fost nevoită să mizeze pe un ecran similar cu cel de pe P20, însă fără decupajul din partea de sus. Și alte aspecte de design de pe P20 au fost schimbate astfel încât să-i mulțumească pe cei de la Porsche Design. Camerele de pe spate au fost puse pe centrul telefonului, astfel încât să avem parte de un design mai simetric. În plus, Porsche Design ar fi dorit ca aranjamentul de camere să nu iasă în relief, dar asta nu s-a putut realiza.

În definitiv, Huawei Mate RS este o variantă a Huawei P20 Pro, cu mai multe lucruri bune la pachet. Porsche Design a avut multe de spus în ceea ce privește designul și, din fericire, și-a ferit clienții de ecranul crestat.