15 feb. 2018 | 18:51

Huawei P20 va fi un telefon special datorită camerei foto

ACTUALITATE
Huawei P20 va fi un telefon special datorită camerei foto

Huawei P20 ratează MWC 2018, dar va avea o dotare tehnică prin care sigur se va remarca în următorul an. Totul e despre camera foto, ca la Samsung Galaxy S9.

Huawei P20 va fi prezentat oficial pe 27 martie, la Paris. Astfel, vine la o lună după ce Samsung va avea oficial Galaxy S9. Nu contează prea mult, pentru că din zvonurile de până acum se vede că cele două vor fi diferite în foarte multe puncte.

Așa cum o arată invitația oficială la evenimentul de la Paris, Huawei P20 va avea un modul de cameră foto cu trei senzori. Deocamdată, liniile P și Mate de până acum au avut modul dual. Pe internet au ajuns și câteva poze neoficiale cu Huawei P20. Într-unele are senzor de amprentă pe spate, în altele nu, ceea ce înseamnă că sigur vorbim de două modele diferite.

Este posibil să aibă cameră duală pe față și o versiune proprie de Face ID, adică deblocare prin autentificare facială, după cum detaliază ComputerBlog. Asta ar explica lipsa unui scanner de amprente. Totuși, pe piață e disponibilă și o soluție de senzor integrat în ecran.

O decizie Huawei de a lansat trei telefoane – două clasice și unul modern, diferit, care să concureze iPhone X – are sens. Recent, a apărut și o certificare TEENA, autoritatea chineză de reglementare telecom, care prezintă patru modele Huawei. Astfel, am putea vedea două modele clasice și două noi. Desigur, vor avea Android Oreo cu interfața EMUI a Huawei.

Înainte de evenimentul din Paris, Huawei are probleme în America. Pe piața asta însă s-a lovit de agențiile CIA, NSA și FBI. Fiecare dintre ele avertizează că producătorul ar putea spiona prin telefoanele sale, dar nu au încă dovezi. La pachet cu Huawei e vizată și compania ZTE, tot din China. Cele două nu sunt doar producătoare de telefoane, deși aici se poartă dezbaterile acum, ci vând și echipamente de rețelistică.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele