Huawei va avea telefon „revoluționar”, dar nu din toate punctele de vedere

Huawei va avea telefon „revoluționar”, dar nu din toate punctele de vedere
Sursa foto: Huawei Nova 4 într-un teaser video

Conform tuturor indiciilor, 2019 va fi un an al telefoanelor cu ecran perforat. După ecranul crestat, Samsung și Huawei se întrec pe noul plan. Dacă de la sud-coreeni avem deja Galaxy A8s, de la Huawei va fi Nova 4. Acum știm și ce specificații va avea.

Huawei Nova 4 e telefonul pe care va fi construit și Honor View 20. Încă nu e clar cât de multe lucruri vor avea în comun cele două modele, dar cert e că ecranul va fi similar și, odată cu el, va fi aplicată noua filosofie de design pentru Huawei. Ecranul perforat va avea camera foto și atât. Restul senzorilor, foarte probabil, vor fi integrați în marginea superioară, unde va fi și difuzorul pentru apeluri.

Conform unui test derulat în AnTuTu, Huawei Nova 4 va avea un procesor Kirin 970, adică cel din 2017, și un ecran de 6,4 inci Full HD+ (foarte probabil, va avea o denumire diferită). Raportul de aspect va fi de 19,25:9, adică nimic cât de cât standard.

Procesorul e primul pe care Huawei a experimentat cu algoritmi de inteligență artificială și pe care a integrat și NPU, unitate de procesare neurală. E același folosit în Mate 10 Pro și seria P20 din 2018.

Alte specificații pentru Huawei Nova 4: memorie RAM de 8 GB și spațiu de stocare de 128 GB. Altfel, dincolo de procesor, e de așteptat ca acest telefon să folosească tot felul de componente de la celelalte telefoane Huawei.

Bateria ar fi de 3.750 mAh cu încărcare rapidă. Desigur, va avea suport 4G LTE. Conform specificațiilor furnizate „pe surse”, ansamblul de camere ar fi: 20 + 16 + 2 megapixeli. Asta înseamnă că cea de 2 MP va fi folosită doar pentru a măsura adâncimea de câmp, pentru portrete. Similar cu ce face Samsung pe Galaxy A9.

Altfel, Huawei Nova 4 va rula Android Pie cu interfața EMUI 9 pe care am văzut-o deja pe Huawei Mate 20 Pro. Acest telefon ar fi anunțat în decembrie 2018 și lansat global în ianuarie.

Citește și:
Sursa: GizmoChina