Telefonul Huawei care visează să bată iPhone Xs, în teste. Cum se descurcă

Telefonul Huawei care visează să bată iPhone Xs, în teste. Cum se descurcă

Huawei Mate 20 Pro va fi prezentat pe 16 octombrie. Apple a umbrit deja evenimentul chinezilor cu lansarea iPhone Xs, dar Huawei crede că poate reveni.

Când Apple a prezentat iPhone Xs, a vorbit despre procesorul A12 Bionic, primul construit pe arhitectura de 7 nanometri. Huawei are un procesor fix la fel, pe aceeași arhitectură, pe care însă doar l-a prezentat la IFA 2018. Până la Mate 20 Pro, nu va fi în niciun telefon.

Tehnic, iPhone Xs e primul telefon cu procesor pe 7 nm. Huawei Mate 20 Pro va fi al doilea și până la eveniment compania s-a asigurat că lumea nu uită. Chinezii spun că procesorul din Huawei Mate 20 Pro are 6,9 miliarde de tranzistori, la fel ca A12 Bionic, și e cu 75% mai performant decât generația anterioară de procesoare și cu 46% mai rapid în ceea ce privește procesarea informațiilor de către GPU.

Până să vedem telefonul și să aflăm dacă au dreptate, Huawei Mate 20 Pro apare în primul test de performanță.

Modelul a înregistrat 3.390 de puncte în testul per nucle și 10.318 în testul multi-core. Totodată, modelul în cauză ar rula Android Pie și ar avea 6 GB de memorie RAM. Nimic remarcabil aici, pentru că era de așteptat să vină cu noua versiune de Android și cu cel puțin 6 GB.

Huawei Mate 20 Pro teste performanta

Ce trebuie să mai știi despre procesorul din Huawei Mate 20 Pro e că Kirin 980 ar trebui să fie mai eficient și să consume cu 57% mai puțină energie decât anteriorul procesor și cu 178% mai puțină energie la capitolul GPU.

Mai mult, procesorul ar trebui să fie mai capabil pe partea de inteligență artificială și să recunoască până la 4.500 de imagini pe minut. Nu în ultimul rând, chinezii vor lansa primul procesor care va suporta LTE Cat.21 care va permite atingerea unor viteze de descărcare de 1,4 Gbps.

Citește și:
Sursa: GSMArena