Încă o țară le întoarce spatele chinezilor de la Huawei și ZTE

Încă o țară le întoarce spatele chinezilor de la Huawei și ZTE

Huawei și ZTE au probleme mari în Statele Unite, dar s-ar putea ca interdicțiile să ajungă și în alte țări, iar asta ar putea pune în pericol companiile.

Huawei și ZTE nu trec chiar prin cea mai bună perioadă, iar pentru cei din urmă, șocurile de acest fel pot chiar să pună compania pe butuci. După ce Statele Unite au impus restricții din ce în ce mai severe produselor provenite de la aceste companii, este rândul unei noi țări să se distanțeze de chinezi.

Australia este noua țară care impune restricții produselor de la Huawei și ZTE, doar că interdicția de acum s-ar putea să-i coste chiar mai mult pe chinezi decât cele din SUA.

Conform Financial Times și Reuters, țara a interzis companiilor chineze să ofere operatorilor telecom echipamente 5G, din cauza temerilor legate de securitate. Huawei a confirmat pe Twitter acest mesaj, unde a menționat că a oferit tehnologii wireless sigure în ultimii 15 ani.

Financial Times spune că Australia e prima țară care le interzice explicit operatorilor telecom să lucreze cu ZTE și cu Huawei. În Statele Unite, interdicția se aplică doar agențiilor și personalului guvernamental.

Într-un comunicat de presă, guvernul australian a declarat că ”implicarea producătorilor care ar putea primi direcțiuni extrajudiciare de la guverne străine ce intră în conflict cu legile australiene ar putea duce la împiedicarea operatorilor de la a proteja o rețea 5G în fața accesului sau interferențelor neautorizate.”

Legile chineze stipulează că organizațiile și companiile trebuie să ofere suport de intelligence guvernului dacă li se cere asta. Astfel, australienii se tem că firmele chineze ar putea face rețelele 5G vulnerabile, ca să poată fi infiltrate în scopuri de spionaj.

Un oficial australian a declarat pentru Reuters că interdicția era direcționată către Huawei în special, deoarece aceștia au trimis deja țării o ofertă de supraveghere și susținere a dezvoltării rețelelor 5G.

Sursa: engadget.com