Huawei distruge comunitatea care a făcut compania populară

Huawei distruge comunitatea care a făcut compania populară

Huawei a devenit al doilea cel mai important jucător de pe piața mobilelor, doar că pare că a uitat de unde a plecat.

Compania are o atitudine extrem de ostilă față de cei care vor să deblocheze bootloader-ul telefoanelor, iar acum vor să-i forțeze pe utilizatorii care au făcut deja asta să revină la un bootloader blocat.

Într-adevăr, sunt și alte companii care nu sunt dornice să-i lase pe utilizatori să modifice prea mult telefoanele, dar nu se întâmplă prea des ca un producător să te oblige să-ți blochezi la loc telefonul după ce l-ai deblocat.

Conform celor de la XDA Developers, un update recent pentru Huawei P9 detectează dacă dispozitivul este modificat. Dacă ești în asemenea situație, te vei trezi că telefonul nu mai pornește.

La începuturi, Huawei era una dintre companiile extrem de prietenoase cu cei care voiau să-și modifice telefoanele. Puteai să aplici pentru o cheie online și o primeai aproape instantaneu pentru a-ți debloca telefonul. Apoi, puteai instala un ROM personalizat, care te scăpa de bloatware și care îți putea aduce și alte funcții.

Honor, brandul secundar al companiei, a beneficiat și mai mult de această deschidere către dezvoltatori. În cadrul unei promoții alături de XDA Developers, compania a distribuit telefoane Honor View 10 comunității de dezvoltatori, drept mulțumire și suport.

La scurt timp după, însă, Huawei a luat decizia ciudată de a renunța la această apropiere de dezvoltatori și a făcut imposibilă deblocarea telefoanelor.

Motivele pentru care compania și-a schimbat atitudinea nu sunt clare și probabil nici nu vor fi prea curând. Partea și mai proastă e că deciziile de acest fel nu ajung neapărat la utilizatorii de rând, cu toate că ar trebui ca toți să fie conștienți de restricțiile pe care ți le pune producătorul, chit că ajungi la ele sau nu.

Citește și:
Sursa: irishtech.ie