Huawei pregătește telefonul cu o cameră foto surprinzătoare

Huawei pregătește telefonul cu o cameră foto surprinzătoare
Sursa foto: Modulul camerei foto de pe Huawei Mate 20 Pro. FOTO iFixit

Huawei vrea să aducă ceva în plus pe piața Android și noul telefon la care lucrează e gândit tot pentru entuziaștii de fotografie.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, Huawei plănuiește să lanseze un nou telefon cu o cameră capabilă să realizeze fotografii tridimensionale. Telefonul cu pricina are numele de cod Princeton și va fi anunțat în această lună.

Vânzarea smartphone-ului va începe în câteva săptămâni. Dispozitivul chinezilor ar folosi senzori Sony care sunt capabil să măsoare cu acuratețe distanțele.

Huawei numește această caracteristică „3D Camera” și vine într-un moment în care piața de telefoane stagnează, deoarece utilizatorii nu prea găsesc motive pentru a cumpăra un nou telefon când cel pe care îl au deja este îndeajuns de capabil. Poate aceste fotografii 3D vor reuși să te convingă să-ți schimbi telefonul vechi cu unul nou.

Astfel, Huawei urmărește să-și sporească vânzările și să câștige cotă de piață pe-o idee mai veche. În urmă cu aproape 10 ani se discuta despre telefoane capabile să fotografieze și filmeze 3D. Între timp, ideea a murit și telefoanele acelea n-au avut mare succes.

„Acestă tehnologie care nu a mai fost văzută până acum are potențialul să schimbe modul în care vedem lumea”, a spus Yusuke Toyoda, analist de senzori foto la firma de cercetare Fuji Chimera Research.

Pe lângă capacitatea de a genera fotografii care pot fi văzute din mai multe unghiuri, noua cameră a Huawei ar putea crea modele 3D ale oamenilor și obiectelor care ar putea fi folosite de aplicații de realitate augumentată. Și Sony are un sistem similar pe telefoanele existente, însă aplicabilitatea modelor 3D este restrânsă, iar implementarea Sony e rudimentară.

Noua cameră le-ar permite utilizatorilor să schimbe și modul în care aceștia interacționează cu aplicațiile și jocurile, cu gesturi, de exemplu.

Huawei va include acestă cameră și în alte telefoane ce vor fi lansate în 2019, cel mai probabil. Huawei nu a răspuns solicitării Bloomberg, iar Sony a refuzat să comenteze.

Acum, vom vedea dacă Huawei doar va implementa posibilitatea de a face fotografii 3D, regăsită deja pe telefoanele iPhone X și Xs, sau va face mai mult cu acestă tehnologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: