06 apr. 2018 | 12:15

HP ZBook x360 cu Intel Xeon ar putea fi cel mai performant laptop hibrid

ACTUALITATE
HP ZBook x360 cu Intel Xeon ar putea fi cel mai performant laptop hibrid

Seria de sisteme HP ZBook a fost creată pentru a oferi un nivel extrem de performanță în deplasare celor care au nevoie de așa ceva. Noua stație de lucru ultraportabilă este HP ZBook Studio X360 G5.

De-a lungul anilor, conceptul de stație de lucru a fost asociat exclusiv cu desktopuri de dimensiuni generoase și soluții complexe de răcire. Între timp, tot mai mulți producători au încercat să creeze laptopuri suficient de sprintene încât să satisfacă aceeași clasă de utilizatori.

Cel mai recent sistem anunțat de HP din această gamă este ZBook Studio X360 G5. Hibridul imprumută aceleași principii de design precum alte sisteme HP X360, dar utilizează o carcasă mai solidă, din materiale mai andurante decât de obicei.

HP ZBook Studio x360 G5 poate fi utilizat ca notebook tradițional sau poate fi rabatat la 360 de grade și folosit ca o tabletă de dimensiuni generoase. Varianta de mijloc reprezină rabatarea sa parțială și utilizarea în format de ”cort”. Magia micuțului nu se află însă neapărat în design, ci în performanța pe care o poți obține, dacă îți permite bugetul. Apogeul posibilităților constă într-un Intel Xeon cu șase nuclee și o placă video NVIDIA Quadro P1000.

Carcasa metalică folosită pare să fie destul de andurantă, fără a fi ostentativă sau masivă. Micuțul este disponibil doar într-o variantă cu un ecran de 15,6 inci cu o rezoluție Full HD. Ca alternativă, poți opta pentru un panou HP cu o rezoluție nativă 4K și 600 de niți de luminozitate, capabil să afișeze 100% din spectrul de culori Adobe RGB.

Dacă ți-ai dat seama că nu îți trebuie un Xeon cu șase nuclee, configurații cu un Intel Core i5 sau Core i7 sunt de asemenea disponibile. Autonomia promisă de producător este de 16 ore pentru ZBook x360, cu mențiunea că se încarcă până la 50% în doar 30 de minute.

Noul notebook gata de acțiune va fi disponibil din luna mai a acestui an cu un preț de pornire de 1499 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele