HP a lansat o tabletă cu tastatură absurd de performantă pentru graficieni

HP a lansat o tabletă cu tastatură absurd de performantă pentru graficieni

Când vine vorba de gadgeturi, se pot face minuni când banii nu sunt o problemă, iar HP ne confirmă acest lucru cu noul hibrid ZBook X2.

Sunt multe motive să investești într-o tabletă pentru divertisment în deplasare, dar dacă ai nevoie de un grad sporit de performanță s-ar putea să cheltui foarte mult pe acest beneficiu. Practic, dacă ești un designer, grafician sau arhitect, vei fi nevoit să plătești un preț de start de 1750 de dolari pentru HP ZBook X2.

Realist vorbind, noua tabletă cu tastatură detașabilă de la HP este de fapt o stație de lucru portabilă ce a ajuns să găzduiască mai multe componente de top pentru nu te dezamăgi la greu și pentru a-și face treaba fără probleme timp de 4-5 ani.

Pornind de la această premsiă, HP Zbook x2, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poate include un procesor quad core i7 din familia Kaby Lake-R, o placă video profesională NVIDIA Quadro M620, până la 32GB RAM și un SSD de 2TB. Toate aceste particularități sunt ascunse într-o tabletă destul de masivă cu diagonala de 14 inci. Ecranul nu doar că este sensibil la atingere, doar poate avea o rezoluție nativă 4K și poate afișa 10 biți de culoare, în funcție de preferințele clientului. Stylusul inclus în pachet, deși figurează ca fiind ”branduit” de HP, la interior ascunde tehnologie Wacom și are o sensibilitate de 4096 de niveluri de presiune. În plus, același creon inteligent are și o radieră la capăt.

Conectica acestei tablete versatile este cât se poate de diversificată și, pe lângă un cititor de carduri SD și unul de Smart Card, incorporează un HDMI, un port USB 3.0 și două porturi USB-C cu Thunderbolt ce pot emite semnal video 4K Ultra HD către două monitoare compatibile simultan. Un webcam HD 720p te ajută să socializezi pe Skype. Greutatea totală a HP ZBook X2 este de 2,16 kilograme.