13 nov. 2015 | 15:03

Noul HP ZBook Studio este dedicat creatorilor de conținut

ACTUALITATE
Noul HP ZBook Studio este dedicat creatorilor de conținut

Pentru cei care petrec foarte mult timp în aplicații de design, arhitectură sau procesare de conținut multimedia, există noul HP ZBook Studio.

Clasificat ca o stație de lucru, noul HP ZBook Studio este cel mai nou sistem portabil al celor de la HP și unul dintre cele mai performante pe care le-a lansat vreodată. Destinat aproape exclusiv profesioniștilor care lucrează cu volume semnificative de informații, acest model ar trebui să facă față celor mai pretențioase aplicații.

Dintr-un punct de vedere, HP ZBook Studio încearcă să se adreseze celor care își doresc un MacBook Pro, dar într-un pachet preinstalat cu Windows, eventual un pic mai accesibil. Pentru a accentua această trăsătură, vicepreședintele HP, Jeff Wood a făcut o referință directă către Apple într-o declarație recentă. ,,Apple continuă să abandoneze piața profesională și lasă posibilități semnificative de expansiune pentru afacerea noastră în domeniul media și divertisment, producție video, animații 3D sau chiar și situații în care cei responsabili de transmisia de conținut – broadcasting sunt în căutarea unui upgrade la o soluție mai de încredere.

În ceea ce privește configurația hardware, deși putei personaliza la maxim un sistem precum HP ZBook Station în funcție de buget și preferințe, există câteva repere pe care le puteți avea în vedere. Ecranul de 15,6 inci, implicit, are o rezoluție Full HD 1080p, dar poate fi upgradat cu ușurință până la Ultra HD sau 4K. Partea de procesare va fi o combinație dintre cele mai sprintene procesoare Intel Core i7 Skylake de ultimă generație, până la 32GB RAM și 2TB spațiu de stocare. Deși în unele circumstanțe s-ar putea să fiți mulțumiți de performanța IGP-ului Intel HD Graphics, dacă sunteți pasionați de procesare grafică și design, o placă video NVIDIA Quadro M1000M cu 2GB VRAM ar trebui să facă față cu brio celor mai pretențioase scenarii.

Prețul de start pentru un HP ZBook este de 1700 de dolari începând cu luna decembrie a acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele