Hackerii care au spart un cazino printr-un acvariu

Hackerii care au spart un cazino printr-un acvariu

Internetul Tuturor Lucrurilor e departe de a fi sigur, iar asta ne-o arată vestea că un cazino a fost spart din cauza unui acvariu ”inteligent”.

Dispozitivele inteligente conectate la internet sunt departe de a fi atât de ”istețe” pe cât și-ar dori, iar securitatea lor e cea mai mare problemă. Dispozitivele care fac parte din IoT au dus, de mai multe ori, la breșe de securitate, iar acum avem de-a face cu un nou caz de acest fel.

De vină pentru spargerea unui cazino a fost termometrul inteligent instalat într-un acvariu din lobby. Conform celor de la Business Insider, CEO-ul Dartrace, Nicole Eagen, le-a povestit participanților la un eveniment din Londra despre modul în care hackerii au exploatat o vulnerabilitate dintr-un termostat aflat într-un cazino al cărui nume nu a fost dat publicității. ”Atacatorii au folosit termometrul pentru a primi acces în rețea”, a explicat aceasta, ”și au accesat apoi baza de data a jucătorilor, pe care au extras-o tot prin termometru”.

Având în vedere că ne bazăm din ce în ce mai mult pe dispozitive conectate în case, ne gândim din ce în ce mai puțin la breșele de securitate de care ar putea suferi fiecare asemenea gadget.

Cercetători în securitate israelieni au testat recent câteva dispozitive inteligente și au descoperit că pe majoritatea le-au putut accesa folosind parolele standard de logare. Anumite aplicații de telefon, destinate monitorizării electrocasnicelor, au tot felul de probleme de securitate. Aspiratoarele inteligente pot afla cum arată casa ta și le pot arăta și altora asta.

Cu toate că s-ar putea ca imobilul tău să nu cadă pradă hackerilor din cauza mașinii de tuns iarba în viitorul apropiat, asta nu înseamnă că problemele de securitate ale dispozitivelor inteligente nu sunt reale și n-ar trebui luate în calcul.

Citește și:
Etichete: