02 iul. 2016 | 10:35

Hacker-ul Guccifer 2.0 dezvăluie noi informații în legătură cu candidații la președinția SUA

ACTUALITATE
Hacker-ul Guccifer 2.0 dezvăluie noi informații în legătură cu candidații la președinția SUA

Guccifer 2.0 ar fi reușit de curând să fure informații din rețeaua Comitetului Național Democrat din Statele Unite.

În urmă cu puțină vreme, Comitetul Național Democar anunța în mod oficial că rețeaua sa fusese accesată într-un mod ilegal de către hackeri. La doar o zi după acest anunț, Guccifer 2.0 publica o serie de informații prin care confirma faptul că el fusese autorul acelei operațiuni. Nu a trecut foarte mult timp până când diverși experți americani au început să afirme că el ar fi un rus care lucrează pentru autoritățile de la Kremlin.

Însă Guccifer neagă toate acuzațiile și, pe lângă faptul ca ar fi român, declară că întreaga operațiune ar fi doar un proiect personal. Documentele prezentate de hacker face referire, printre altele, la fundația Clinton și diverse atacuri asupra acestei din partea unor membri ai presei.

Nici Donald Trump nu a fost ingorat, Guccifer preferând să ironizeze ambii candidați la președinția Statelor Unite ale Americii din acest an. Documentele nu par a scoate la iveală activități ilegale ale acestora, însă, în cazul lui Clinton, indică o relația extrem de apropiată cu unele dintre cele mai puternice bănci din America. Aceasta ar putea să nu fie privită cu ochi buni de către unii votanți din Statele Unite.

Primul hacker care a folosit numele Guccifer a devenit cunoscut pentru faptul că a făcut publice o serie de auto-portrete realizate de fostul preşedinte american George W. Bush, că a arătat tuturor „flirturile“ dintre Corina Creţu, membră a Parlamentului European, şi Colin Powel, dar şi că a obţinut numeroase fotografii şi mesaje private ale unor vedete naţionale şi internaţionale.

De asemenea, Guccifer a fost acuzat de accesarea corespondenţei private dintre Hillary Clinton şi a consilierei ei, Sidney Blumenthal. Tocmai din cauza spargerii corespondenţei de către Guccifer a ieşit la iveală că fostul secretar de stat a folosit un server privat de mail în timpul mandatului de la Casa Albă, căruia îi lipseau măsurile de securitate implementate pe conturile de mail ale oficialilor americani.