Hackerul Guccifer 2.0 a publicat o serie de documente surprinzătoare despre Hillary Clinton

Hackerul Guccifer 2.0 a publicat o serie de documente surprinzătoare despre Hillary Clinton

După ce și-a asumat responsabilitatea pentru infiltrarea în baza de date a Comitetului Democratic Național, Guccifer 2.0 a publicat o serie de documente care arată planul DNC de a o proteja pe Hillary Clinton de eventuale atacuri politice.

Seria de documente se numește „Dossier on Hillary Clinton from DNC” și include, potrivit lui Guccifer, „un dosar mare de documente devotate lui Hillary Clinton găsit pe serverul DNC”. Numele hackerului este un omagiu adus lui Guccifer, pseudonim folosit de hackerul Marcel Lazaăr, care a pretins în trecut că a intrat în serverul de mail privat al lui Hillary Clinton, iar acum așteaptă să fie executat pentru infracțiuni cibernetice.

Documentele furate de la DNC reprezintă strategia comitetului de a folosi reporteri cunoscuți pentru a ataca oponenții cei mai relevanți ai lui Hilton. De asemenea, Guccifer 2.0 a oferit și o serie de consemnări ale unor atacuri orientate de alți canditați prezidențiali împotriva lui Hillary. Printre ei se numără Marco Rubio, Ted Cruz, Rand Paul și Boko Haram.

DNC a colectat toate informațiile despre atacurile împotriva candidatei și i-a pregătit apărarea așa cum se cuvine, inclusiv în problema hackuirii mailurilor. Documentul are 59 de pagini și detaliază inegalitatea economică, drepturile LGBT, legăturile cu Wall Street, serverul privat al lui Clinton, Fundația Clinton, precum și alte acțiuni ale candidatei la președinția Americii. Un punct de interes major e reprezentat de suportul ei pentru bombardamentele din Libia, care datează din 2011 și care au dus la demisia lui Muammar Gaddafi. Nu a fost scăpat din vedere nici atacul asupra facilităților departamentului american din Benghazi, din 2012, care s-a soldat cu moartea lui Christopher Stevens și a altor trei americani.

Folosind legături cu rețeaua media americană, DNC are în plan să blocheze atacurile republicane, care pretindeau că Hillary s-a amestecat în conflictul militar din Libia și a abandonat țara după căderea lui Gaddafi, provocând atacurile din Benghazi și ridicarea Statului Islamic.

Legat de Siria, DNC vorbește despre vocea influentă a lui Hillary în administrația lui Obama, precum și faptul că și-a dorit să armeze rebelii sirieni ceva mai repede decât ar fi preferat Obama. Cât despre apărarea legată de atacurile din Israel, DNS invocă relația personală a lui Hillary cu liderii israelieni și pretinde că sunt șanse mai mari să aibă o relație mai bună cu Benjamin Netanyahu, actualul prim-ministru israelian, comparativ cu șansele ca președintele Obama să se poată lăuda cu același lucru.

DNC mai subliniază și faptul că Hillary și-a conceput o campanie prin care vrea să găsească soluții împotriva inegalității, deși republicanii au pretins exact opusul. Capitolul „Women” arată faptul că Hillary a depus eforturi serioase pentru a încuraja femeile să ocupe poziții de putere.

Sursa: RT