Google îți face viața mai dificilă, dacă vrei să salvezi imagini

Google îți face viața mai dificilă, dacă vrei să salvezi imagini

După cum se vede și în postarea de mai jos de pe Twitter, oficialii Google și-au propus să nu-ți mai fie la fel de ușor dacă îți place să descarci poze de pe internet.

Nimic nu este mai supărător în lumea asta decât o actualizare care implică eliminarea unei funcții din Google. Suntem dependenți de Google. După Facebook, cei mai mulți dintre noi petrec în fiecare zi o cantitate semnificativă de timp pe popularul motor de căutare. Acest detaliu contează însă mai puțin, atunci când sunt bani la mijloc.

Nu-mi aduc aminte câți ani au trecut de când am intrat prima oară pe Google, dar sunt șanse foarte mari să fie vorba de două decenii. Încâ de atunci, am fost fascinat de imaginile de pe Google, mai mult decât de site-urile efective pe care erau găzduite acele imagini. Mă încânta teribil să adun imagini din diverse colțuri ale internetului pentru a le pune la un loc în Paint, realizând un colaj.

Din păcate, peste noapte, procesul de descărcare a unei imagini de pe Google va deveni de zece ori mai compliat. Din căutarea de imagini, atunci când faci click pe o poză, Google a scos butonul de View Image (vezi poză). Practic, a eliminat scurtătura la care apelam de cel puțin zece ori pe zi pentru a găsi poze sugestive la știrile pe care le scriu. Alternativa este să folosești butonul Visit Site și să găsești fotografia dorită în contextul paginii web în care a apărut inițial.

Problema este rezultator câtorva ani de proteste din partea fotografilor și altor creatori de conținut digital care au considerat că Google facilitează ignorarea drepturilor de autor pentru poze. Eliminarea butonului View Image este soluția găsită de gigantul din Mountain View pentru respectiva problemă. Partea bună este că, în continuare, poți să tragi o poză din rezultate în bara de căutare pentru a identifica imagini similare de rezoluții diferite.

Citește și: