Cum o să-ți arate Google Maps România de care ai fugit până acum

Cum o să-ți arate Google Maps România de care ai fugit până acum

Mașinile de la Google Street View au fost adevărate apariții pe străzile patriei, iar acestea se reîntorc pentru a-ți actualiza lumea din jur.

Mi-ar fi greu să mint și să spun că n-am pierdut destul de mult timp pe Google Maps și mai ales pe Street View, ca să văd cum arată locuri în care n-am ajuns, fie că e vorba de străzi dosite din București, unde n-ai vrea neapărat să ajungi, fie că e vorba de orașul care trăiește la umbra centralei de la Rovinari.

Ai multe locuri din România de văzut pe Google Street View și poți chiar să vezi cum a evoluat România de-a lungul ultimilor 5-8 ani. Observ că prin 2010 apar primele imagini de prin București, iar în alte orașe sunt chiar mai recente primele imagini. În unele locuri s-a intrat doar pe strada principală și nu s-a mers și pe străduțe, așa că mașinile au acum o șansă de a explora mai detaliat orașele și chiar și satele României.

Google Maps: Schimbări la tot pasul

Țara s-a schimbat în ultimii șapte ani, chiar dacă nu vrem neapărat să credem asta. De pe străzi au dispărut multe mașini abandonate, de care-mi pare rău doar pentru că nu mai am ocazia să le fotografiez. Au mai dispărut și trotuare, au apărut parcări, s-au distrus spații verzi, au fost anvelopate blocuri colorate fistichiu, s-au închis magazine și au apărut clădiri de birouri prin diverse zone. 

Lucrurile se schimbă și, dacă ai uitat sau dacă n-ai văzut vreodată, Google Street View îți oferă șansa să-ți dai seama cum a fost și cum e, iar acum va veni și cu imagini ceva mai actuale, ca să știi ce mai e nou, sau ce era vechi și nu mai e.

În toate plimbările astea, un lucru va rămâne constant, însă: fascinația oamenilor de a se holba la mașina care se holbează la rândul ei, la casele și străzile lor și firește, la ei. Cam oriunde te vei duce cu omulețul galben pe vreo stradă din România sau din restul lumii, vei găsi, inevitabil, oameni care se uită la mașina cu ”glob de cristal” pe plafon.

Google Street View se întoarce pe 25 iunie în România, iar mașinile vor umbla în lung și în lat prin țară timp de două luni, sper că suficient cât să acopere nu doar ce au acoperit deja, cât și ce le-a scăpat, din varii motive. Momentan, cei de la Google sunt ocupați cu Delta Dunării, pentru a oferi un Street View din această regiune a țării, unde drumurile lasă loc canalelor navigabile.

Conform celor de la Google, aceștia se vor concentra ”pe fotografierea șoselelor și drumurilor care leagă localitățile” – asta nu sună neapărat îmbucurător pentru doleanțele mele anterioare, în care vreau să văd mașinile ajunse în fel de fel de fundături ale orașelor. N-ar fi rău, însă, să se mizeze pe astfel de scenarii, pentru că aici sunt adevărata distracție și fascinație din spatele Google Street View, și nu în mijlocul pustiului, pe un drum mărginit de parazăpezi furate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI