Site-ul Google care-ți arată ce este mai frumos în orașul în care călătorești

Site-ul Google care-ți arată ce este mai frumos în orașul în care călătorești

Nu de fiecare dată când călătorești ai timp să-ți faci un plan cu ce să vezi așa că Google a dezvoltat o aplicația care să te ajute să te organizezi mai bine.

Site-ul Touring Bird este cel mai nou produs al divizei Area 120 a Google, locul unde proiectele secundare ale angajaților sunt dezoltate în paralel cu produsele principale. Practic, un angajat Google trebuie să-și petreacă 80% din timp făcând ceea ce trebuie pentru postul pe care-l ocupă, iar restul de 20% îl poate petrece dezvoltându-și propriul produs în cadrul companiei.

Aplicația este destul de simplă și pare utilă. Aceasta conține informații despre obiectivele turstice, activități posibile, locuri și altele din 20 de orașe printre care Amsterdam, Berlin, Boston, Los Angeles, Madrid, New Delhi, New York, Praga și Toronto.

Pe lângă faptul că poți vedea obiectivele turistice, prin aplicație poți cumpăra un bilet sau poți rezerva un tur ghidat. De exemplu, dacă alegi să mergi în Barcelona, la categoria Obiective turistice de top vei găsi și celebra Sagrada Familia și de acolo afli tot felul de lucruri despre construcția ei, ponturi de la alți turiști sau localnici, ce poți să faci în jur, dar și opțiunea de a cumpăra bilete pentru vizită.

Site-ul este disponibil atât pe desktop, cât și pe smartphone, are un design frumos și pare a oferi un mix bun între a-ți arăta obiective turistice ultra cunoscute cu obiective mai puțin cunoscute sau cu activități mai neobișnuite. Conține chiar și ponturi despre locuri unde ai putea merge ca să-ți faci poze pentru Instagram.

Touring Bird este o inițiativă frumoasă a Google, dar cele 20 de orașe sunt mult prea puține și prea cunoscute pentru toți călătorii serioși. De exemplu, Lonely Planet are o aplicație pe iOS și Android care cuprinde ghiduri turistice pentru peste 220 de orașe de pe glob. Totuși, cu ajutorul colaboratorilor site-ul Google ar putea crește repede.