Cum vrea Google să te convingă să cumperi jocuri și aplicații

Cum vrea Google să te convingă să cumperi jocuri și aplicații

Google Play Store este locul de unde majoritatea utilizatorilor de Android își descarcă jocuri și aplicații. Mai există și alte modalități de a face asta, dar Play Store este metoda preferată și Google vrea să facă un sistem prin care să te recompenseze dacă alegi să descarci aplicații din magazinul lor.

Cei de la 9to5Google au căutat prin codul magazinului și au găsit că am putea vedea curând un program de loialitate numit Play Points. Astfel, dacă vei face cumpărături în Play Store ai primi acele Play Points pe care probabil le vei putea folosi pentru a face trazacții în interiorul aplicațiilor sau poate chiar să cumperi alte aplicații cu acele puncte.

„Câștigă un punct pentru 100 de yeni cheltuiți”, este menționat în codul aplicației, ceea ce sugerează că achizițiile din Play Store vor fi recompensate cu aceste puncte. Probabil aceasta este o încercare a companiei de a promova și de a încuraja ca utilizatorii de Android să cumpere aplicații și jocuri.

De asemenea, se pare că cu cât vei aduna mai multe puncte cu atât rangul tău va fi mai mare, deși nu este clar cu ce te ajută un rang mai bun. Poate să-ți facă reduceri la produse?

Un alt lucru pe care cei de la 9to5Google l-au găsit indică faptul că Google se gândește să implementeze un sistem de votare al aplicațiilor favorite. Nu știm exact cum ar funcționa asta, dar am putea avea un top de aplicații și jocuri în funcție de voturile oamenilor.

Mai mult, se pare că Google vrea să-i dea o nouă față magazinului și lucrează la un sistem cu taburi în loc de listă, cum este în prezent. Secțiunea de recompense este adăugată meniului principal. Totuși, în prezent există o secțiune de recompense unde-ți poți valida coduri și certificate de cadouri de aceea nu este încă clar cum vor fi îmbinate cele două secțiuni de recompense.