Google te lasă fără serviciul dedicat de scurtat linkuri

Google te lasă fără serviciul dedicat de scurtat linkuri

Google a anunțat recent că va renunța la propriul serviciu de scurtat linkuri, așa că va fi nevoie să cauți o alternativă în viitorul apropiat.

Google are o mulțime de servicii pe care să le folosești în mod constant, pentru a-ți ușura sarcinile zilnice. Mai corect, însă, ar fi să vorbim despre Alphabet, compania-mamă a Google, care are o paletă întreagă de servicii disponibile, cam unul pentru fiecare literă a alfabetului.

De-a lungul timpului, așa cum e firesc, au apărut servicii noi, în timp ce altele au fost trase pe linie moartă. În viitorul apropiat va trebui să te pregătești pentru eliminarea unuia dintre aceste servicii, care s-ar putea să-ți fie foarte util în prezent.

Dacă prescurtarea linkurilor era în trecut o metodă bună de a-ți păcăli prietenii cu diverse pagini web, acum a devenit mai degrabă o activitate utilă într-o mulțime de situații. Linkurile scurte sunt o necesitate, mai ales în social media.

Probabil știi deja de serviciul Google de scurtat linkuri, cunoscut ca goo.gl. Acesta a fost lansat inițial în 2009, iar ulterior a devenit mai puternic, cu ajutorul unui API terț, cu oferirea posibilității de creare a codurilor QR, dar și cu alte funcții. Din păcate, gigantul internetului va renunța la goo.gl, în favoarea unui alt serviciu.

Astfel, începând cu 13 aprilie, nu vei mai putea crea linkuri scurte cu ajutorul platformei goo.gl. Va trebui, în schimb, să te bazezi pe noile Firebase Dynamic Links – FDL. Linkurile pe care le-ai creat și pe care le folosești deja vor rămâne active și vei putea să accesezi consola, până în data de 30 martie 2019.

Odată cu această dată, nici consola de administrare a linkurilor scurte goo.gl nu va mai funcționa, așa că va trebui să te orientezi către alte servicii similare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: gizmodo.com