Google îți poate schimba setările telefonului fără acordul tău

Google îți poate schimba setările telefonului fără acordul tău

Mai mulți utilizatori de Google Pixel au remarcat că telefoanele au avut parte de setări schimbate, fără vreo interacțiune directă în acest sens.

Acum 10 ani, Steve Jobs declara într-un interviu că Apple are metodele necesare pentru a opri de la distanță funcții și aplicații de pe dispozitivele iOS. Apple a creat astfel de sisteme pentru a se asigura că hardware-ul nu poate fi luat ostatic de către malware. Interviul a fost dat uitării între timp, dar ceva similar s-a întâmplat cu Google, iar utilizatorii de telefoane nu sunt foarte mulțumiți.

Mai mulți oameni care utilizează atât telefoane Google Pixel, cât și alte dispozitive cu Android 9, au observat că funcția de economisire a bateriei – Battery Saver – a fost activată de una singură. În mod și mai ciudat, asta se întâmpla când telefoanele aveau bateria aproape încărcată și nu la un nivel scăzut.

Inițial, s-a crezut că e vorba doar de o problemă cu Android 9, iar unii utilizatori au fost de părere că au activat ei înșiși funcția, fără să își dea seama. Vina e de fapt a celor de la Google.

Compania a postat pe reddit un mesaj în care admite că ”a existat un experiment intern pentru a testa funcțiile de economisire a bateriei, iar acesta a fost aplicat mai multor telefoane decât trebuia”. În traducere, Google a schimbat de la distanță și din greșeală o setare din telefoanele mai multor utilizatori obișnuiți.

Într-adevăr, greșeala poate fi una sinceră, iar Google s-a grăbit să anunțe despre situație. cu toate acestea, problema este una mai mare de atât: oricât de mult ai plăti pentru telefonul pe care îl ai în buzunar, nu ești proprietarul său cu adevărat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: