Android Pie te lasă fără cea mai controversată funcție de pe telefon

Android Pie te lasă fără cea mai controversată funcție de pe telefon

Telefoanele Android au avut un avantaj major comparativ cu iPhone. Ți-au permis să înregistrezi apeluri telefonice. Situația a fost remediată după lansarea Android Pie.

Înregistrarea de apeluri telefonice a fost dintotdeauna o funcție foarte controversată pe mobile. Aceasta a fost inclusă în urmă cu mai bine de un deceniu pe telefoane ieftine de la Nokia, dar în momentul în care legalitatea sa a devenit relativă, cei mai mulți producători de smartphone-uri au eliminat-o.

Pe terminalele cu Android a fost disponibilă printr-o varietate foarte mare de aplicații software dedicate acestui scop, cele mai multe dintre ele, contra-cost. Mulți s-au așteptat ca înregistrarea apelurilor telefonice să devină nativă pe Android Pie, dar se pare că realitatea este mult mai tristă decât atât.

Dacă utilizezi un telefon cu Android și activitatea ta depinde de înregistrarea apelurilor telefonice, este foarte important să nu faci update la Android Pie. Mai mult decât atât, evită să achiziționezi un smartphone care vine preinstalat cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare din Mountain View. Nu funcționează înregistrarea de apeluri vocale pe Android Pie, nici nativ și nici prin aplicații dedicate. Google a făcut niște schimbări intenționate pentru desființarea respectivei opțiuni.

Google a eliminat încă de la Android Marshmallow API-ul necesar în aplicațiile de înregistrare a apelurilor telefonice. Dezvoltatorii terți au descoperit însă alte tertipuri la care să apeleze pentru a-ți oferi această funcționalitate. Din cauza faptului că legalitatea gestului variază foarte mult de la o țară la alta, americanii s-au decis să facă imposibilă înregistrarea converațiilor în Android Pie.

În teorie, vei putea în continuare să înregistrezi apeluri telefonice, dar doar cu condiția să-ți faci root la telefon. În contextul în care prea puțini își mai trec dispozitivul prin acel proces de deblocare software, mai mult sau mai puțin complicat, putem considera că, din acest punct de vedere, Android Pie trebuie evitat.

Citește și: