Google Pixel 3 ”împrumută” o funcție de la iPhone X

Google Pixel 3 ”împrumută” o funcție de la iPhone X

La scurt timp după lansarea versiunii finale de Android 9.0 Pie, au ajuns online noi detalii referitoare la viitorul Google Pixel 3.

Android 9.0 Pie sau Plăcintă este primul sistem de operare ieșit din Mountain View care pune accent pe interacțiunea cu gesturi, în locul navigației tradiționale pe bază de butoane. Momentan însă, respectiva tranziție de la butoane fizice sau capacitive la gesturi este una opțională. Dacă ai un Google Pixel sau Pixel 2, nu te obligă nimeni să înlocuiești complet butoanele de jos printr-o serie stufoasă de gesturi.

Încă de la primele versiuni de Android, pentru a naviga prin meniul telefonului, pentru a ieși din aplicații și pentru a sări dintr-un în alta, au existat butoanele Back (Înapoi), Home (Acasă) și Recents (Aplicațiile recente). Respectivele butoane se apropie cu pași repezi de obștescul sfârșit odată cu lansarea versiunii finale de Android P.

Conform oficialilor Google, odată cu lansarea Google Pixel 3 și Pixel 3 XL, gigantul din Mountain View va renunța la butoane în terminalele proprietare. După evenimentul de lansare programat pentru 4 octombrie, va deveni evident că direcția adoptată de Apple odată cu iPhone X în materie de interfețe va deveni standard în întreaga industrie.

Pentru a interacționa cu noul tău telefon vei avea la dispoziție un buton virtual de forma unei pilule la baza ecranului. Un alt buton virtual pentru funcția Back/Înapoi va fi afișat ocazional, contextual, dar nu va rămâne în permanență pe ecran. Această informație a fost confirmată de EK Chung într-un interviu adresat celor de la Android Central.  În cadrul Google, Chung ocupă poziția de Manager de interfață UX pentru terminale Android și Pixel.

Motivul din spatele eliminării butoanelor tradiționale, mai ales a celui pentru multitasking sau aplicații recente are legătură cu feedback-ul din partea utilizatorilor. Din câte se pare, foarte puține persoane foloseau respectiva opțiune în mod uzual. În schimb, după introducerea pilulei la baza ecranului, cei care au avut ocazia să o testeze, s-au arătat încântați să tragă de ea spre drepta pentru a sări de la o aplicație recentă la alta. Rămâne doar să vedem dacă practicile Google se vor propaga în întreaga industrie, sau vor mai trece câțiva ani până când se va crea un standard în acest domeniu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: