Cum ștergi istoricul activității pe Google de pe iPhone

15:31 03.11.2018

Istoricul activității pe Google îți este folosit într-o sumedenie de circumstanțe și e salvat cu precizie elvețiană. Dacă te deranjează acest detaliu, îl poți șterge direct de pe iPhone sau orice alt smartphone.

Nu cred că este o surpriză faptul că gigantul din Mountain View salvează mai multe informații despre tine decât ai crede că este omenește posibil. Dacă folosești Google Maps și ești autentificat, fiecare punct de pe traseul tău zilnic este pus la catastif. În cazul în care folosești Chrome sau YouTube și ai optat să-ți conectezi contul Google cu aceste programe, din nou, fiecare click dat sau adresă accesată este nemuritoare.

În cazul în care ai tu o bucurie interioară să răsfoiești acele informații, o poți face oricând. Ai până și posibilitatea să le descarci pentru a fi parcurse offline. Pe de altă parte, ai totuși în vedere că toate acele particularități sunt folosite pentru a-ți personaliza reclamele care îți sunt oferite prin intermediul tuturor serviciilor Google.

Pe de o parte, clipurile pe care le vezi pe YouTube sunt folosite pentru a-ți personaliza recomandările cu alte clipuri care te încântă. În același timp însă, cu cât vezi mai multe, cu atât este mai mare probabilitatea să interacționezi cu reclamele care îți sunt oferite.

În orice caz, dacă vrei să știi cum îți ștergi istoricul activității pe Google de pe mobil, este bine de știut că o poți face prin intermediul oricărui browser de internet. Nu contează dacă folosești Safari pe iPhone sau Chrome pe Android. Tastează în bara de adresă sau accesează www.google.com/history. Autentifică-te, dacă este cazul.

În noua fereastră, poți face un tap pe cele trei puncte din dreapta sus în dreptul fiecărei activități salvate pe care vrei să o ștergi. Dacă vrei să ștergi o săptămână întreagă de activități sau întregul tău istoric, trebuie să faci un tap în dreapta sus pe cele trei puncte și să optezi pentru ”Ștergeți activitatea în funcție de”. Fă un tap pe ”Astăzi” și alege Dintotdeauna. Lasă selectat ”Toate produsele” și optează pentru Ștergeți. Eventual, s-ar putea să fii nevoit să aștepți câteva momente, în funcție de conexiunea ta la internet.

loading...