Google, cu un pas mai aproape să ofere internet cenzurat în China

Google, cu un pas mai aproape să ofere internet cenzurat în China

Google face noi pași în direcția creării unui motor de căutare cenzurat pentru China, iar ultimele teste efectuate de gigantul tech au fost încununate de succes.

Google lucrează de ceva vremea la un motor de căutare cenzurat pentru a intra pe piața din China. Cunoscut ca Project Dragonfly, motorul de căutare va ascunde rezultatele care contravin politicilor statului comunist.

Compania a avut câteva obstacole în cale; mai mulți angajați au semnat o scrisoare deschisă în care au criticat demersul, iar vicepreședintele SUA, Mike Pence, a sfătuit gigantul să renunțe la proiect. Din fericire pentru aceștia, obstacolele par să fi trecut.

Sundar Pichai, CEO-ul Google, a declarat recent că testele interne efectuate cu noul motor de căutare sunt promițătoare.

”Se pare că vom putea fi capabili de a oferi rezultate pentru cel puțin 99% dintre căutări. Sunt multe arii de interes unde vom putea oferi mai multe informații decât cele deja existente”, a declarat Pichai. ”În prezent, oamenii ori ajung la false tratamente pentru cancer, ori primesc informații folositoare”, a mai adăugat acesta.

Sundar Pichai a menționat că scopul Google este să ofere informație tuturor celor din China, mai ales că aceștia reprezintă 20% din populația planetei.

Pichai a pus accent pe faptul că proiectul înseamnă mult pentru companie, dar și că nu vor să calce pe coadă din nou guvernul chinez. ”Oamenii nu înțeleg pe deplin, dar întotdeauna trebuie să balansezi un set de valori, în timp ce respecți regulile din țara în care activezi”, a mai spus Pichai.

Google a ieșit de pe piața chineză în urma unor divergențe cu guvernul chinez, iar de atunci, gigantul se străduiește să intre din nou pe piața cu peste un miliard de utilizatori.

Citește și:
Etichete: