Țara pe care Google vrea s-o conecteze la net din balon

Țara pe care Google vrea s-o conecteze la net din balon
Sursa foto: Qz.com

Proiectul Loon al Google de livrare a serviciilor de internet prin baloane plutitoare în stratosferă a fost dezvăluit de câțiva ani, iar acum o nouă țară ar putea beneficia de acesta.

Google poartă discuții cu operatorii de telecomunicații din Kenya pentru a le aduce internet prin baloane locuitorilor din zonele rurale.

Baloanele care funcționează cu ajutorul energiei solare se ridică la 20 de km în stratosferă și transmit internet către stații de la sol, locuințe și dispozitive personale. Negocierile au fost confirmate de către guvernul kenyan, ministrul tehnologiei informației și comunicațiilor Joe Mucheru declarând pentru Reuters că oficiali ai Google se află în discuții cu operatorii de telecomunicații.

Dacă este implementat, proiectul ar putea avea potențialul de a extinde conexiunea de internet pentru mii de oameni din întreaga țară.

Conexiunea la internet continuă să crească în Kenya, în special datorită abonamentelor. Mai mult de 43 de milioane de kenyeni au abonamente pentru telefoanele lor mobile, în timp ce 33 de milioane au abonamente de date. De asemenea, țara din Africa de Est are una dintre cele mai bune viteze de internet pe mobil din lume.

Dar acesta este doar unul dintre cazurile fericite. Multe locuri din Africa încă se confruntă cu problema disponibilității internetului. Africa rămâne regiunea cu cei mai puțini utilizatori de internet din lume.

Proiectul Loon nu este singurul care li se adresează țărilor și zonelor fără internet. Pentru a rezolva acest decalaj, multe companii globale au investit în sateliți, drone și baloane care să aducă internet. Pe lângă proiectul Google se mai numără Aquila de la Facebook, SpaceX a lui Elon Musk și OneWeb.

De asemenea, Facebook a încheiat parteneriate cu furnizori locali de internet pentru a lansa programul cu costuri reduse Express Wifi în mai multe țări precum Kenya, Uganda și Nigeria.

Citește și:
Sursa: Qz.com
Etichete: