Google Assistant își ia glumele de la The Onion și Pixar

Google Assistant își ia glumele de la The Onion și Pixar

Google și Amazon fac investiții semnificative în proprii asistenți virtuali, iar rezultatul vine sub forma unor glume mai bune spuse de Google Assistant și Alexa.

În curând, creierul unei case inteligente va putea veni de la Google sub forma hubului ilustrat în imaginea de mai sus. Acesta poartă numele de Google Home și, în centrul atenției, are un asistent virtual intitulat Google Assistant. Respectivul creier artificial este un mare pas înainte față de Google Now, prin prisma abilității sale de a face un pic mai mult decât să vă ofere informații și să execute sarcini.

Conform celor de la Wall Street Journal, Google Assistant s-ar putea diferenția de concurență prin abilitatea sa de a genera empatie folosind glume. Printre indivizii din spatele setului de afirmații pe care se pricepe să vi le servească, Google a angajat câțiva scriitori creativi de la Pixar și The Onion, cu scopul unic de a redacta glume.

În contextul în care un sistem avansat de inteligență artificială nu se află la această oră în spatele niciunuia dintre asistenții virtuali de pe piață, investiția în glume s-ar putea să crească într-un mod semnificativ tendința oameniilor de a interacționa cu Google Assistant. Nu de alta, dar glumele reprezintă o unealtă foarte eficientă pentru a vă forța să relaționați cu o entitate virtuală. Dacă vă aduceți aminte, la scurt timp după lansarea Siri, au făcut înconjurul internetului glumele intenționate sau inadvertente ale asistentului virtual, mai mult decât abilitatea sa de a vă oferi niște informații cu adevărat utile când aveți nevoie de ele.

În altă ordine de idei, deși Siri și Alexa au deja câteva glume în repertoriu, prin prisma faptului că au fost menite să fie inofensive, sunt destul de slabe. Google Assistant, încă din beta, a dat dovadă de un simț al umorului mai dezvoltat și de un repertoriu de glume mai insirat.

Citește și:
Sursa: Engadget