Primul Gmail n-a fost de la Google, ci dedicat pisicii Garfield

Primul Gmail n-a fost de la Google, ci dedicat pisicii Garfield

Când Gmail a ajuns pe internet sub tutela Google în 2004, câțiva oameni utilizau deja un serviciu G-mail. Nu era furnizat de Google, ci de o pisică din desene animate: Garfield.

În 2004, Google își anunța serviciul Gmail – poșta electronică, cum i se spunea. Ceea ce nu mulți știu e că înainte de Gmail de la Google exista un G-mail de la Garfield, care data din 1998. Poșta electronică era utilizată de iubitorii pisicii portocalii înnebunite după lasagna.

Cu mult înainte ca gigantul să debuteze cu serviciul de mail, iubitorii lui Garfield putea accesa poșta electronică originală – denumită „ e-mail with cattitude” – gmail.garfield.com. Serviciul de mail era destinat fanilor fictivi. Astfel, oamenii au crezut că Google a cumpărat Gmail de la Garfield în 2004.

Însă domeniul nu a fost niciodată deținut de Paws Inc, studioul de desene animate care a creat pisica portocalie. Garfield.com a oferit un serviciu „G-Mail”, dar a făcut asta de la gmail.garfield.com. Astfel studioul a oferit odată un serviciu de mail, dar „el” nu a deținut niciodată Gmail.com și nu l-a vândut niciodată gigantului digital.

Detalii despre cum funcționa această încorporare a mesajelor în poșta electronică nu sunt foarte cunoscute. Există puține înregistrări ale acestui serviciu. Domeniul gmail.com a fost înregistrat în 1995, înainte ca Google să existe. Versiunea online a Garfield.com oferea gratuit serviciul de mail.

Acum, Gmail este, în mod incontestabil, cel de-al doilea produs de consum al Google, bineînțeles în spatele Căutării Google. În prezent, Google estimează că peste un sfert de miliard de utilizatori folosesc Gmail.

Cât despre Garfield, site-ul e-garfield a fost închis cu mult timp în urmă, iar domeniul pare să găzduiască acum un fel de erotică japoneză dubioasă. Site-urile care găzduiesc orice urmă de sufix „e”-mail scad adânc în obscuritate și în rezultatele căutărilor.

Deși poate ai crezut și tu că Google a furat sau cumpărat Gmail de la Garfield, la mijloc nu a fost vorba decât de o dezinformare, bazată, în mare, pe lipsa documentelor. Gmail este al Google.

Citește și:
Sursa: Gizmodo