Utilizatorii de Gmail au fost agresați cu spam de la adresele personale

Utilizatorii de Gmail au fost agresați cu spam de la adresele personale

bDacă ești asaltat zilnic cu un număr foarte mare de mesaje nedorite pe email, cea mai eficientă soluție este să treci la Gmail. Serviciul de mail de la Google are numeroase mecanisme inteligente de filtrare a email-urilor. Se pare însă că respectivul sistem anti-spam poate fi în continuare îmbunătățit.

Mai mulți utilizatori de Gmail s-au plâns în ultimele zile că au fost asaltați cu emailuri ce păreau să provină de la adresele personale. Conform celor de la Mashable, numărul celor care s-au confruntat cu acest fenomen a fost unul destul de mare într-un timp relativ scurt.

Detalii suplimentare despre fenomenul neplăcut se regăsesc pe forumul oficial al Gmail. Acolo, utilizatorii s-au plâns că au primit în inbox mesaje de la propria adresă de email. În mod surprinzător, cei mai mulți dintre cei care au suferit de această problemă sunt convinși că nu au avut conturile sparte, deoarece și-au schimbat parolele de curând și aveau activă autentificarea în doi pași.

După o analiză mai atentă, se pare că cei responsabili de valul de mesaje spam au falsificat headerele mesajelor pentru a părea că provin de la destinatari. Expedierea efectivă s-a realizat prin intermediul companiei de telecomunicații Telus din Canada. Astfel, mesajele au reușit să evite filtrele automate de spam din Gmail.

În funcție de setările fiecăruia, mesajele au ajuns atât în Inbox – la primite, cât și la expediate – Sent, pentru a pune și mai mult în dilemă utilizatorii afectați.

Un purtător de cuvânt al Google a făcut câteva declarații pe marginea subiectului și a insistat pe faptul că numărul celor afectați este destul de mic. În orice caz, compania americană a soluționat incidentul și a inițiat deja o campanie pentru prevenirea unor astfel de situații pe viitor.

Citește și:
Etichete: