18 iul. 2017 | 13:58

O pisică a fost salvată cu votcă după ce a băut antigel

Generalist
O pisică a fost salvată cu votcă după ce a băut antigel

Atunci când te gândești la lucruri care ți-ar putea salva viața într-o zi, votca cu siguranță nu va prinde un loc fruntaș în top. Contrar așteptărilor tale, băutura spirtoasă de origine rusească a salvat viața unei pisici din Australia care avusese ghinionul să bea antigel.

Motanul Tipsy, așa cum este cunoscut acum, ingerase o cantitate periculoasă de antigel, cel mai probabil din cauza unei capcane puse de un om ”bine intenționat”. Din fericire, el a fost zărit la timp și a fost dus de urgență la o clinică veterinară. Acolo, medicii trebuiau să acționeze rapid deoarece micuțul animal mai avea mai puțin de o oră de trăit.

Norocul a făcut ca una dintre asistente să aibă ascunsă la birou o sticlă de votcă. Fără să mai stea pe gânduri, i-a dat pisicii o cantitate mică și diluată pentru a mai ”tăia” din toxicitatea antigelului și pentru a-i permite acestuia să circule prin corpul felinei fără să producă prea multe pagube. Conform veterinarilor care au tratat pisica, votca conține o enzimă care metabolizează antigelul pentru a-l face non-toxic. Este foarte interesant cum o băutură atât de tare poate salva vieți, notează Mashable.

Cât despre micul motan, acesta se află acum în afara oricăuri pericol. Tipsy nu are stăpân și va fi dat spre adopție de către clinica veterinară din Queensland. Trebuie însă să ne înrebăm ce s-ar fi făcut Tipsy fără acea sticlă de votcă ascunsă de asistentă. Lumea care spune că nu este bine să bei la birou se înșeală amarnic. S-a dovedit că acest lucru poate salva vieți.