Facebook te ajută să vezi site-urile care te urmăresc pe internet

Facebook te ajută să vezi site-urile care te urmăresc pe internet

Dacă ai început să ai o problemă foarte serioasă cu toate site-urile care sunt conectate la contul tău de Facebook, oficialii rețelei de socializare au anunțat un instrument prin care le poți monitoriza.

Conferința F8 a celor de la Facebook a început cu câteva actualizări pe partea de securitate. În contextul în care foarte mulți utilizatori nu pot încă să treacă peste scandalul cu Cambridge Anaylitica, fiecare gest pentru sporirea intimității este benefic.

Cea mai importantă funcție anunțată de Mark Zuckerberg poartă numele Clear History și este foarte similară cu cea pe care o găsești în fiecare browser modern. Este important de reținut însă că nu te ajută doar să ștergi istoricul tău de navigare utilizat de Facebook pentru personalizarea reclamelor pe care le vezi în News Feed.

Din acea secțiune nouă vei modifica și personaliza interacțiunea dintre site-uri terțe și contul tău personal de pe rețeaua de socializare.

Pentru prima oară, vei vedea toate site-urile care îți servesc reclame pe Facebook și toate site-urile care, prin intermediul butoanelor de Like, oferă celor de la Facebook mai multe informații despre tine decât ai crede. Printr-un nou buton, vei putea opri asocierea dintre contul tău personal de Facebook și toate datele colectate.

Datele respective nu vor fi sub nici o formă șterse. În schimb, vor fi anonimizate. Nu vor mai fi asociate persoanei tale, dar vor face parte din statistici folosite în diverse scopuri, inclusiv personalizarea reclamelor.

Pe de o parte, ai fi tentat să crezi că nu câștigi mare lucru pe partea de securitate suplimentară și ai avea dreptate. Pe de altă parte, când Facebook îți va folosi informațiile personale pentru a le monetiza în fața terților, nu vor mai include numele tău, adresa de acasă și alte informații precise de identificare.

În schimb, vor fi grupate în statistici demografice mai abstracte. În altă ordine de idei, nu cred că se aștepta nimeni să nu mai vadă reclame personalizate pe Facebook printr-un singur buton, având în vedere că aceasta este principala sursă de venit pentru gigantul american.

Citește și: