Google Chrome pregătește o schimbare care-ți face navigatul mai ușor

Google Chrome pregătește o schimbare care-ți face navigatul mai ușor

Google Chrome nu-ți oferă ajutorul de care ai nevoie atunci când ai deschis prea multe taburi în browser, dar un viitor update va schimba această problemă.

Dacă deschizi prea multe taburi în Google Chrome, calculatorul tău o va lua razna, inevitabil. Browserul consumă, în continuare, enorm de multe resurse când ai prea multe taburi deschise. Totuși, nu asta e problema principală de această dată, ci faptul că organizarea taburilor lipsește cu desăvârșire.

Pe măsură ce deschizi din ce în ce mai multe, browserul va micșora dimensiunea tabului în bara de sus, până ajunge la un minimum unde nu mai apar nici text, nici iconița site-ului.

Peter Casting, un dezvoltator al Chrome confirmă, însă, că browserul va primi un update prin care vei putea face scroll în bara de taburi. Mai mult, acestea nu își vor mai micșora dimensiunile până dispar toate informațiile relevante, ca să știi ce ai deschis în fiecare dintre taburi, fără să mai dai click pe el.

Pe reddit, Casting, care se ocupă de interfața browserului, a confirmat că o bară de taburi cu scroll este în lucru. Între timp, acesta spune că ar fi indicat să folosești Shift+click sau Ctrl+click, pentru a selecta mai multe taburi în același timp și pentru a le trage într-o nouă fereastră.

Mozilla Firefox îți oferă deja, de ceva vreme, ajutor pentru a lucra mai bine cu taburile. Acestea nu devin mai mici de 76 de pixeli fiecare, ca să nu uiți ce ai deschis, iar când devin prea multe pentru ecran, acestea sunt ”ascunse” în laterale și le poți accesa cu ajutorul funcției de scroll. Rămâne de văzut cât timp va mai trece până ce funcția va fi adusă pe Chrome.

Citește și:
Sursa: techdows.com