Tor Browser, browserul care te face anonim pe net, ajunge pe Android

Tor Browser, browserul care te face anonim pe net, ajunge pe Android

După o serie de speculații despre această lansare, cel mai sigur browser de internet este disponibil pe Android. Tor Browser poate fi folosit în variantă Alpha, deși te mai poți aștepta la anumite probleme.

Tor Browser este recomandat de majoritatea pasionaților de tehnologie ca fiind cea mai sigură calea de a ajunge online, indiferent dacă ai un sistem cu Windows, Linux sau macOS. Browserul cu pricina și rețeaua din spate au început să fie prezente sub formă de referințe în seriale și lung metraje despre hacking.

Trecând însă peste detaliile de fond, este fascinant că organizația The Tor Project a reușit să aducă toată funcționalitatea serviciului complex de securitate într-o aplicație de mobil. Lucrează de câțiva ani la acest proiect, dar tocmai s-a materializat într-un program disponibil pe Google Play.

Tor Browser pentru Android a ajuns online odată cu versiunea 8 a aplicației pentru computere tradiționale. Este primul browser pentru mobile al organizației care se află în spatele rețelei Tor de proxy-uri și a browserului omonim.

În cazul în care vrei să vezi cum se comportă un browser foarte sigur pe telefonul tău mobil, îl poți descărca gratuit de la această adresă de Google Play. În contextul în care se menționează din titlu că este vorba de o variantă alpha, ar fi bine să te pregătești să întâmpini mici probleme de stabilitate și funcționalitate. Chiar și în aceste condiții, cu cât aplicația va fi testată de mai multe persoane, cu atât va fi îmbunătățită mai rapid pe baza feedback-ului.

În trecut, cei care vroiau să profite de rețeaua Tor și să acceseze site-urile prin protocolul Onion, aveau posibilitatea pe Android să folosească Orfox. Aceea nu era însă o aplicația oficială a The Tor Project, iar acum nu mai este utilă. Ca o notă de subsol, când instalezi Tor Browser pe Android, ți se va cere să instalezi și Orbot. Aceasta din urmă este o aplicație de proxy care facilitează conectarea la rețeaua Tor. Pe viitor, nu va mai fi necesar acest pas, dar, momentan, trebuie să-l ai în vedere. Nu se știe dacă va exista vreodată o versiune de Tor Browser pentru iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: