Google Chrome te scapă de site-urile care vor să te taxeze: care e soluția

Google Chrome te scapă de site-urile care vor să te taxeze: care e soluția

Creatorii Google Chrome fac eforturi semnificative pentru a-ți face experiențele online mai plăcute prin intermediul unor actualizări lansate la intervale regulate de timp. De această dată, este vorba de Chrome 71.

Statisticile ne arată că sunt șanse mai mari de 50% să folosești Google Chrome. Din acest motiv, este bine să ai în vedere că o iminentă actualizare te va ajuta să eviți cheltuielile online neprevăzute. Dacă te-ai confruntat vreodată cu o pagină web în care ai fost invitat să-ți introduci numărul de telefon fără să înțelegi foarte bine de ce, sunt șanse mari să te fi confruntat cu o tentativă de taxare frauduloasă. Chrome 71 te va ajuta să eviți astfel de situații.

După instalarea noului Google Chrome, te vei confrunta cu un avertisment destul de agresiv în momentul în care un site îți cere numărul de telefon sau te invită să te abonezi cu cardul de credit pentru a vedea un articol sau o formă de conținut media. Pentru că acele practici s-ar putea să se reflecte într-o sumă adițională pe următoarea ta factură la telefon fără acordul tău explicit, Chrome încearcă să te ajute.

Conform statisticilor adunate de Google pe marginea subiectului, milioane de oameni se trezesc în fiecare lună că sunt abonați la servicii online premium care se reflectă în taxe suplimentare pe factura de telefonie mobilă, fără să-și dea seama de ce. Cu scopul de a micșora semnificativ probabilitatea ca acest lucru să se întâmple, Google începe să implementeze un mecanism de bună practică online pentru website-urile care vor să te înșele.

În continuare, vei avea posibilitatea să te abonezi la site-urile respective, dar printr-un set de notificări, cei de la Google se vor asigura că înțelegi mai bine ce urmează să se întâmple și cât urmează să plătești. Astfel, nu vei mai sta în dilemă dacă este vorba de un abonament lunar sau de o plată unică. Google Chrome 71 va fi disponibil începând cu luna decembrie a acestui an.

Google Chrome exemplu

Citește și: