24 dec. 2018 | 07:18

Google Chrome Canvas te ajută să fii artist cu unelte simple

ACTUALITATE
Google Chrome Canvas te ajută să fii artist cu unelte simple

Google a introdus recent o nouă funcție în browserul Chrome, astfel că dacă vrei să-ți cultivi spiritul artistic, vei putea să o faci într-un mod simplu.

Google a lansat recent o aplicație nouă, integrată în browserul Chrome, care te ajută să fii artist atunci când te plictisești. Compania n-a făcut mare reclamă acestei aplicații, dar așa cum se întâmplă de obicei, funcția nouă a fost descoperită destul de repede.

Cu ajutorul Google Canvas, vei putea să desenezi direct într-o fereastră de browser. Interfața aplicației este similară cu cea pe care ți-o oferă Adobe în cadrul aplicațiilor similare pentru mobile. Ai acces la câteva creioane, pensule și markere în partea din stânga a ecranului, ai la dispoziție o planșă albă și un buton de Undo. Restul ține de creativitatea ta.

Desigur, aplicații de desenat sau de luat notițe există deja pe telefoane, probabil ai una de acest fel instalată standard pe smartphone. Totuși, un echivalent bun pentru desktop nu era disponibil până acum, mai ales unul care să nu depindă de un software terț. Google Chrome Canvas devine o astfel de soluție la îndemână, așa că poți desena sau lua notițe rapid.

Unealta Canvas este disponibilă dacă accesezi adresa canvas.apps.chrome – va trebui să te loghezi cu contul de Google, dacă nu ești deja logat. Asta te ajută să îți salvezi ”creațiile”, dar și să le sincronizezi. Asta înseamnă că le poți accesa ulterior de pe orice dispozitiv pe care mai ești logat cu contul tău.

Uneltele sunt foarte simple și nu vor înlocui vreun program serios de desenat. Ai un stilou, un creion, un marker, un cărbune și o gumă de șters. Poți să schimbi și culoarea cu care scrii. Imaginile pot fi exportate ca PNG, dar ai și posibilitatea de a importa o imagine în Canvas.